Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kajak-kenu: Kulifai Tamásék harmadik helyen zártak az olimpiai válogatón

Publikálva: 2021.05.05 Frissítve: 2021.05.06 Kajak-kenu

Tízen indultak versenyzőink közül a szegedi kvalifikációs versenyen.

Szerdán az MTK Budapest kajakosai és kenusai Szegeden, az első olimpiai válogatóversenyen küzdöttek meg az ötkarikás indulásért. Hatalmas szembeszélben, rossz körülmények között zajlottak a futamok az év első felnőtt versenyén. Legjobban a kenusok, közülük is a balosok dolgát nehezítette meg a jobbos, szemből és oldalrúl fújó szél. 

Klubunk versenyzői közül Kulifai Tamás szerepelt a legjobban, aki kajak kettesben – a Honvédos Noé Bálinttal az oldalán – ezer méteren a harmadik helyen zárt az A-döntőben. Ugyanebben a futamban a szintén kék-fehér színekben induló Szántó Milán és Czabán Gellért (Lágymányosi Spari) párosa az ötödik helyen ért célba.

Szendy Maxi-Balogh Geri párosunk csak versenyen kívül tudott  indulni, az előfutamok alatt még az érettségit írták, így szövetségi kapitányi döntéssel indulhattak a döntőben, ahol második helyen végeztek. 

Egyesületünk kajakosait még Potoniec Zsófia és Gábor Netta képviselte az egyéni 500 méteres versenyszámban. Előbbi előfutamában harmadik lett, ezzel továbbjutott a középfutamba, ott azonban a kilencedikként végzett, így nem mehetett tovább az A-döntőbe. Gábor Netta számára már az előfutamokkal véget ért a viadal, futamában a hetedik hellyel kellett beérnie.

A kenusok mezőnyében ennél is nagyobb létszámmal képviseltette magát az MTK Budapest. Női egyes 200 méteren három indulónk is rajthoz állt. Molnár Rebeka szerepelt közülük legjobban, aki előfutamában negyedik lett, minek köszönhetően az A-fináléban folytathatta, ahol kilencedikként szakította át a képzeletbeli célszalagot. Kaszás Klaudia a selejtező versenyében hatodikkét zárt, így számára ott véget is ért a viadal érdemi része. Rácz Nikolett ugyan elindult előfutamában, ám végül nem fejezte be azt.

Férfi kenusaink közül Moldován Milán, Fodor Nicholas és Korisánszky Dávid is vízre szállt egyesben, 1000 méteren a kvalifikációs eseményen. Moldován remekül hajtva hajóját első helyen zárt előfutamában, majd az A-döntőben éppen csakhogy lemaradva a dobogóról a negyedikként finiselt. A Moldován által megnyert előfutamban a másik két MTK-s sportoló, Fodor harmadik, míg Korisánszky hetedik lett. Fodor ezzel a harmadik pozícióval elcsípte a B-döntőt, ott pedig a másodikként zárt, így összesítésben a hetedik hely lett az övé. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!