Atlétika
Szabó Beatrix

Kajak-kenu: két arany- és két ezüstérmet szereztünk a válogatón

Publikálva: 2024.05.01 Frissítve: 2024.05.01 Kajak-kenu

Opavszky Márkék párosa szenzációs versenyzéssel, klasszisokat legyőzve nyert K2 500 méteren.

Szerdán folytatódott Szolnokon az I. felnőtt kajak-kenu, U23-as kenu válogató és ifjúsági tájékoztató verseny. A nap legnagyobb – számunkra kellemes – meglepetését Opavszky Márk szállította, aki rendkívül erős mezőnyben a Plastex Kanizsa sportolójával, Kurucz Leventével rajt-cél győzelmet aratott K2 500 méteren, megelőzve az olimpiai bajnok Tótka Sándorék egységét. A Tamási Zsombor, Keller Gergő (MVM Szeged) duó ötödik, a Kós Benedek, Nyerges Áron (TFSE) páros hetedik, a Szendy Maximilián, Hidvégi Hunor (KKA) tandem nyolcadik lett. 

A nőknél a Szulovszky Csenge, Szulovszky Petra páros a nyolcadik helyen zárt a fináléban ugyanebben a számban. Később Opavszky Márk a K1 200 méter döntőjében az ötödik helyen ért célba.

C2 500 méteren a tavaly olimpiai kvótát szerző Korisánszky Dávid, Fekete Ádám (UTE) duó ezúttal a negyedik helyen zárt.

A K1 ifi fináléban Hofer Bianka a kilencedik helyen végzett, míg a fiúknál Gazdag Marcell ezüstérmet szerzett, Mircse Iván pedig a negyedik lett.

C1 ifi 200 méteren Győre Panna remek versenyzése aranyérmet ért, majd a C2 U23-as 200 méteren Gönczöl Laurával (Pacs-Pacs SE) ezüstérmet szerzett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!