Atlétika
Nagy Marcell

Kajak-kenu: három arany- és két ezüstéremmel nyitottuk a magyar bajnokságot

Publikálva: 2022.08.24 Frissítve: 2022.08.25 Kajak-kenu

Aligha reménykedhettünk jobb kezdésben az országos bajnokságon.

Szerdától péntekig Szolnokon rendezik a kajakozók és kenusok felnőtt és parakenu országos bajnokságát, melynek az első napján is már számos sportolónk ért el ragyogó helyezéseket.

Először Kós Benedek Tibort láthattuk döntőben evezni, aki K1 1000 méteren az ötödik helyen ért célba, majd Kulifai Tamás oldalán K2 1000 méteren az ezüstérmet szerezte meg. Tamás és Benedek négyesben Szendy Márkkal (MVM Szeged) és Radics Krisztiánnal (Óbudai Ganz VSE) kiegészülve a negyedik helyen végzett.

K2 női 1000 méteren igazi bravúrt láthattunk, hiszen a Szulovszky Csenge, Szulovszky Petra páros 03:48.000-s idővel nem talált legyőzőre, ezzel a dobogó legfelső sokára állhatott. Később K4-es hajónk (Szulovszky Csenge, Szulovszky Petra, Gábor Netta, Potoniec Zsófia) ezüstérmes lett.

C2 1000 méteren Molnár Rebeka az FTC sportolójával, Balla Virággal szintén kitűnően versenyzett, aminek újabb aranyérem lett az eredménye.

A nap zárószámában sem maradtunk sikerélmény nélkül: C4-ben Korisánszky Dávid és Kállai Róbert Gida aranyérmet szerzett az UTE sportolójával, Horváth Mártonnal és Fekete Ádámmal.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!