Kézilabda
Anna Kekezovity

Kajak-kenu: Gábor Netta ezüst-, Molnár Rebeka bronzérmet szerzett a szolnoki válogatóverseny első napján

Publikálva: 2021.06.18 Frissítve: 2021.06.18 Kajak-kenu

Egyesületünk versenyzői ezúttal a szolnoki, ifjúsági és U23-as válogatóversenyen próbáltak szerencsét.

Pénteken és szombaton Szolnokon rendezik az ifjúsági és U23-as kajakosok, kenusok első válogatóversenyét. Az MTK Budapest fiataljai természetesen szép számmal részt vesznek az eseményen. Az első napon rögtön két érmet gyűjtöttek sportolóink, összesen pedig heten jutottak be az A-döntőbe.

A kék-fehérek egyetlen ezüstérmét Gábor Netta szerezte az U23-as leányok kajak egyes számában, 200 méteren. Netta csupán bő két tizeddel maradt el a győztes, Orosz Adrienntől az A-döntőben. Klubunk másik érmét U23-ban, Molnár Rebeka zsebelte be, kenu páros 200 méteren. Rebeka a fináléban a harmadik helyen végzett a bajai Bonyai Reginával az oldalán. Ugyanezen szám A-döntőjében az MTK-s duó Serban Andrada és Mile Sára a negyedikként ért célba.

Molnár Rebeka harmadik lett párosban

Rajtuk kívül még Szántó Milán is ott volt a legjobbak mezőnyében, az idősebbek K2 1000 méterén. Milán a lágymányosi Czabán Gellérttel ötödik helyen futott be az A-döntőben. A K1 1000 méteren is akadt érdekeltsége egyesületünknek, hiszen Balogh Gergely az U23-ban hetedik lett a legjobbak futamában.

Az idősebb korosztály leányai közül Potoniec Zsófia K1-ben 200 és 1000 méteren is eljutott az A döntőkig, ám végül mindkettőben a nyolcadik helyen zárt.

Az ifjúságiak viadalán Panyik Zsombor szerepelt a legjobban, K2-ben a leghosszabb távon, 1000 méteren a hetedik pozícióban fejezte be a versenyt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!