Kézilabda
Koronczai Petra

Kajak-kenu: éremhalmozás a Budapest-bajnokságon

Publikálva: 2022.07.25 Frissítve: 2022.07.25 Kajak-kenu

Kajakosaink és kenusaink rengeteg dobogós helyezéssel zárták a fővárosi versenyt.

Hétvégén, az Újpest-öbölben került sor a kajakosok és kenusok Budapest-bajnokságára. A kétnapos viadalon fiatal sportolóink nagyszerűen szerepeltek. Szombaton Gazdag Marcell és Szabó-Csalló Vanda az 500 és 1000 métert is megnyerte, míg Veres Viktória 1000 méteren diadalmaskodott.  

Tarácsky Laura C1, Börcsök Csenge K1-ben lett ezüstérmes a kölyök korosztályban, de szintén második lett Warwasovszky Benedek (K1 ifjúsági 500 méter), a Szabó-Csalló Nadin, Börcsök Csenge kölyök párosunk (1000m), illetve a Jeli Kornél, Boda Márkó duó (serdülő 500m).

Bronzokból sem volt hiány: Warvasovszky Benedek, Boda Márkó és Veres Viktória mellett a Mach Igor, Prohászka Dénes, valamint a Jeli Kornél, Boda Márkó kettős is harmadik lett, míg Gera Zsófia két számban is a dobogó harmadik fokára állhatott.

Vasárnap a 2000 méteres távok kerültek sorra: Börcsök Csenge és Gazdag Lili egyesben, Hofer Bianka Vivien és Szabó-Csalló Nadin egyesben és párosban is nyert, míg Tarácsky Laura a CSKKE sportolójával, Kirs Almával szerzett aranyérmet.

Szabó-Csalló Kolos a második, Dömök Márk Erik pedig a harmadik leggyorsabbnak bizonyult a leghosszabb távon. Az említett eredményeken túl szakosztályunkból még számos sportoló végzett pontszerző helyen.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!