Kézilabda
Szőke Szonja

Kajak-kenu Eb: „Fejlődő formát mutatunk” – Kulifai Tamás

Publikálva: 2022.08.18 Frissítve: 2022.08.18 Kajak-kenu

A Kulifai Tamás, Noé Bálint kajakduó egy lavorban érezte magát az 1000 méteres futamának elején, de így is bejutott a müncheni Európa-bajnokság döntőjébe, amelyet bizakodhat várhat.

Csütörtökön megkezdődtek a kajak-kenusok küzdelmei is a müncheni multisport Európa-bajnokságon. Az MTK Budapestet Kulifai Tamás képviselte, aki K2 1000 méteren Noé Bálinttal végzett a futamának második helyén (3:19.766), és bejutott a versenyszám a döntőjébe.

– Nem tudtuk, hogy mire számítsunk, mert a kanadai vébéről való hazajövetelünk után nem mentek úgy az edzések – nyilatkozta Kulifai az M4 Sportnak. – Lehet, hogy az időeltolódás miatt... Úgyhogy szerettünk volna egy jó pályát menni. Nem sikerült tökéletesen, de sokkal jobb volt, mint edzésen. Legalább fejlődő formát mutatunk.

Sportolónk arra is kitért, hogy az előfutamban a felvezető sáv hiánya és a szűk pálya nem tette egyszerűvé a versenyt:

– Az első ötszáz nagyon lötyögött. Mintha egy lavor lett volna. Engem személy szerint nagyon zavart, de tudtam hogy ez lesz, és ezt ki kell bírni. A döntőben már általában jó víz szokott lenni, mert akkor már kevesebb ember tartózkodik a felületén. Most a pálya első fele kis kapkodás, dőlöngélés volt, de belefért, mert így is haladtunk – csak nem volt jó érzés.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!