Atlétika
Krizsán Xénia

Kajak-kenu: a kenupáros elődöntőben, a vegyes kajakduó egyenes ágon a döntőben, a németországi világbajnokságon

Publikálva: 2023.08.24 Frissítve: 2023.08.24 Kajak-kenu

Korisánszky Dávidék férfi kenupárosa és Opavszky Márkék vegyes kajakpárosa is 500 méteren harcolta ki a továbbjutást.

C-2 500 méteren voltunk először érdekeltek a szerdán elrajtolt kajak-kenu világbajnokságon, melynek Duisburg ad otthont. A Korisánszy Dávid és Fekete Ádám duó 1.40.007 perces idővel harmadik helyen hajózott be futamában, ezzel kiharcolta a továbbjutást az elődöntőbe. Kék-fehér versenyzőnk, Korisánszky Dávid és társa, Fekete Ádám legközelebb szombat délután száll vízre, cél a fináléba kerülés lesz. 

Klubunk sportolója, Korisánszky Dávid a visszalőtt rajt után így nyilatkozott az MTI-nek.

‒ Kicsit keressük még magunkat, de aggodalomra szerintem sincs ok. A táv közepén javulnunk kell, nem számoltam az enyhe hátszéllel, kicsit nagyobb csapással kellett volna mennünk. Van 48 órám, hogy fejben összerakjam a dolgokat, ez meg fog történni. A szegedi világkupa-győzelem után megjött az étvágyunk, érmet szeretnénk nyerni, de rajtunk kívül még van másik öt-hat páros, amely ugyanígy van ezzel. Ha a döntőben tökéleteset megyünk és ötödikek vagyunk, akkor el fogjuk fogadni, de azt nem szeretnénk, hogy úgy szálljunk ki, mint most, hogy maradt a pályában több mint egy másodperc. Úgy szeretnénk befejezni, hogy semmi se maradjon bennünk, az szép eredményre lehet elég.

Az első napon ezenkívül kék-fehér versenyzőért K-2 500 méteren szurkolhattunk, ahol vegyes párosban Opavszky Márk Lucz Annával az oldalán állt rajthoz. A páros futamgyőztesként ‒ 1:35.494 perces idővel ‒ egyenes ágon a döntőbe jutott, melyre vasárnap kerül sor.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!