Taekwondo
Salim Omar

Kajak-kenu: a kapitány szerint Korisánszkyék fellapátoltak a térképre

Publikálva: 2023.05.17 Frissítve: 2023.05.16 Kajak-kenu

Hüttner Csaba szövetségi kapitány az MTK Budapest kenusa, Korisánszky Dávid és Fekete Ádám 500 méteren elért kettes győzelmét is méltatta a szegedi világkupa után.

A múlt hét végén zárult szegedi kajak-kenu világkupán a magyar csapat négy arany-, két ezüst- és öt bronzérmet gyűjtött a Maty-éri pályán, három első (férfi K-1 1000 m, valamint K-2 és C-2 500 m) és két harmadik (férfi K-1 1000 m és K-4 500 m) hely olimpiai számban született.

– Az akár novemberinek is tekinthető időjárás természetesen megnehezítette a versenyzők és az edzői stáb dolgát is, de mindenki kihozta magából, ami benne van, ezért úgy gondolom, szégyenkeznünk nem kell – nyilatkozta a hazai szövetség honlapjának Hüttner Csaba szövetségi kapitány, aki külön kiemelte az MTK Budapest kenusa, Korisánszky Dávid és párja, Fekete Ádám teljesítményét. A kettős magyar szempontból a hétvége talán legnagyobb és legkellemesebb meglepetését szerezte azzal, hogy nyerni tudott 500 méteren.

– Az elő- és középfutam után látszott, hogy nagyon sok jó páros van a mezőnyben, és az fog nyerni, aki a legjobban akarja a győzelmet. Boldog vagyok, hogy Dávid és Ádám nyert, nagyon régen örülhettünk kenupáros győzelmének. Újra van egy olyan kenupárosunk, amely ott van a térképen – fogalmazott a szakvezető.

(Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!