Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Kajak-kenu: 2022 a világversenyek éve lehet

Publikálva: 2021.12.31 Frissítve: 2021.12.31 Kajak-kenu

Kajak-kenu szakosztályunk vezetőjével, Velenszki Tamással beszélgettünk a 2021-es év legfontosabb eseményeiről.

Nagyon jó eredmények születtek 2021-ben, tehát a jelen is remek, és a jövőre nézve is nagyon biztató helyzetben van csapatunk – kezdte Velenszki Tamás, aki szeptemberben vette át a szakosztály irányítását. – Panyik Zsombor és Kollek Bálint kiemelkedő évet zárt, és reméljük a jövő évek világversenyein is meghatározó szerepet fognak játszani, hiszen hasonló lesz a mezőny az olimpiai reménységek versenyéhez. Gazdag Marcell és Börcsök Csenge is letette a névjegyét, de rengeteg embert említhetnék a fiatalok közül, hiszen számos válogatottunk van. A felnőttek közül Kulifai Tamás az Európa-bajnokságon ezüst-, a világbajnokságon bronzérmet szerzett, ami óriási siker, míg kenusunk, Korisánszky Dávid világbajnoki bronzérmet ünnepelhetett, ami szintén hatalmas fegyvertény. A toborzás folyamatosan zajlik, igyekszünk növelni a létszámot és erősíteni a szakosztályt.

Tamás arról is beszélt, milyen volt egyszerre megbirkóznia szakosztályvezetői és edzői feladataival.

Nagyon érdekes volt az utóbbi pár hónap, és rengeteg dologra kellett odafigyelnem. Mivel edzőtáborokban is voltam, távolról nagyobb kihívás volt kezelni a szakosztályi ügyeket. Óriási kihívás, de kezdek belerázódni, és képes vagyok megoldani a feladataimat.

Zárásként a szakember elárulta, mik lesznek a következő esztendő legfontosabb állomásai.

A hazai rendezésű utánpótlás-világbajnokságon szeretnénk, ha minél több versenyzőnk indulhatna, de igaz ez a felnőtt világbajnokságra is. Korosztályos Európa-bajnokság is lesz, ami szintén rendkívül fontos  számunkra. Az egyesületi pontversenyben szeretnénk megtartani a pozíciónkat, és legalább a top tízben végezni, továbbá tervezzük, hogy néhány igazolással is szeretnénk erősíteni a keretet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!