Atlétika
Krizsán Xénia

Kabalapályázatot hirdet a szövetség

Publikálva: 2019.04.16 Frissítve: 2019.04.16 Úszás

Eddig egy-egy világversenynek volt saját kabalafigurája, mostantól a magyar úszósportnak is lesz egy állandó „kísérője” – a MÚSZ nyílt pályázati úton kívánja kiválasztani a sportág kabalafiguráját, a győztes félmilliós jutalomra számíthat.

Kabalapályázatot hirdet a Magyar Úszó Szövetség: április 15-től lehet jelentkezni rajzos ötletekkel, tervekkel (stílszerűen Gyermeknapig, vagyis) egészen május 26-án, 12:00 óráig. A kabalafigurákat a jövőben a hazai viadalokon érmes versenyzők vehetik át, illetve a közönség is megvásárolhatja, a bevételt pedig az utánpótlás-nevelésre fordítja a szövetség.

A beérkezett pályamunkákat bírálóbizottság értékeli, tagjai között ott lesz Kovács Ágnes olimpiai bajnok, az úszó Olimpiai Bajnokok Testületének delegáltja, a MÚSZ és sportolói bizottságának képviselője, továbbá két neves művész, egyetemi oktató: Koós Pál, egyetemi docens, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design Intézetének Igazgatója, Ferenczy Noémi díjas formatervező művész és Auth Attila grafikusművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének egyetemi adjunktusa, valamint (a praktikussági, megvalósíthatósági szempontok szem előtt tartása kapcsán) a korábbi világversenyek kabaláinak gyártásában fontos szerepet vállalt Kéri Kft. képviselője.

A bizottság hat pályaművet választ ki első körben, az alkotóknak ezután még részletesebb, mindenre kiterjedő tervet kell benyújtaniuk, miközben online is indul közönségszavazás, az itt szerzett első hely egy szavazatot ér a végső bírálati folyamatban. A győztest a „Magyar úszás napján”, június 16-án jelenti be a MÚSZ – a nyertes pályamunka félmillió forintos díjazásban részesül, míg a többi finalista szállodautalványokat kap, valamint tiszteletjegyeket az augusztusi junior úszó-világbajnokságra, illetve az októberi világkupára.

Pályázati kiírás ITT.

Kabalapályázatot hirdet a szövetség

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!