Vívás – kard
Szatmári András

Jótékonysági Bál (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.02.11 Frissítve: 2019.02.11 Maccabi

Közel négyszázan vettek részt hagyományos rendezvényünkön.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Dürer Rendezvényházban tartotta Jótékonysági Bálját az MTK Budapest.
Az eseményen köszöntötték az év sportolóit, edzőit, illetve a Gedeon Program díjazottait. Megemlékeztünk az 1968-ban Magyar Népköztársasági Kupát nyert labdarúgócsapatról.
2018-as teljesítménye alapján az Év sportolója lett az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang. Az Év edzője kitüntető címet Bánhidi Ákos, az Év utánpótlás-sportolója díjat a kajakos, Szellák Szabina kapta.
 

dr. Deutsch Tamás beszéde az MTK Jótékonysági Bálon:

Jó estét kívánok, tisztelettel és szeretettel köszöntöm vendégeinket, barátainkat, az MTK-család tagjait!

48000 nap.

Ennyi telt azóta, hogy elődeink megalapították az MTK-t, hazánk egyik első olyan sportegyesületét, mely a nevében viselte a magyar szót. Az első olyat, amelyik egyszerre volt zsidó és magyar gyökerű, az elsőt, mely a sportágak sokasága felé nyitotta meg a kapukat, a fiatal és idősebb sportolóknak.

48000 hajnalon edzettek a sportolóink, 48000 délelőttön és délutánon dolgoztak kék-fehér edzők és sportvezetők azon, hogy még sikeresebbé tegyék a klubunkat, 48000 estén értékelték kocsmákban, sörözőkben, kávéházakban és éttermekben, a barátaik vagy a családjuk körében az MTK-szurkolók sportolóink eredményeit: bosszankodtak és büszkélkedtek.

Lassan 131 esztendő 48000 napja megszámlálhatatlan sikert hozott a kék-fehér színeknek. Nem vállalkozom rá, hogy felsoroljam őket, még mutatóba sem emelek ki egyet sem, mert óvakodom attól, hogy sértődésre adjak okot. Fontosabbnak tartom, hogy arra emlékeztessek: 131 évünk egységes sziklává állt össze: a sportszerű, büszke és öntudatos MTK sziklájává. Ma este, az MTK Jótékonysági Bálon azért lehetünk együtt, mert erős ez a szikla, erre fellépve erőt és távlatot kapunk.

Kedves Sportbarátaim!

Nem leszünk majd szerények és nem szorulunk mentegetőzésre, ha esztendők múltán 2018 MTK évére tekintünk vissza.

Dúskáltunk a sikerekben: az MTK sportolói, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, váltótársaikkal együtt, megszerezték Magyarország első téli olimpiai aranyát. Ha nem csalódom, pár nap múlva az Év Sportolóivá is választják őket.

Babos Tímea, Grand Slam tornát nyert és a világ legjobb teniszezői között van.

Nagy csokornyi nemzetközi siker, magyar bajnoki arany, pezsgő utánpótlás-sportolói munka, és itt álljunk meg egy pillanatra: a családi béke kedvéért szeretném külön kiemelni a ritmikus gimnasztika szakosztályunkat, amelynek versenyzői több mint 100 aranyérmet nyertek tavaly országos utánpótlásversenyeken, és folyamatosan megújuló létesítmények: ez is mind 2018 napos oldalán áll.

Olimpiai és paralimpiai reménységeink keményen dolgoznak tokiói kvótáik megszerzésén, az a célunk, hogy az MTK sok sportolót delegáljon a  2020-as olimpiára és paralimpiára.

A lányok bajnokok lettek és az újra elsőosztályú futballcsapatunk is összekapta magát, tudatosan építkezünk, saját nevelésű játékost adtunk el az olasz élvonalba.

Köszönet minden MTK-s edzőnek, sportszakembernek, lelkes szurkolóinknak, és hála az MTK sportolók szüleinek! 

És 2019-re egy koronagyémántot is csiszolgatunk: Maccabi Európa Játékokat szervezünk Budapesten, barátainkkal, a Mazsihisszel és a Maccabi VAC-cal közösen. Egyértelművé fogjuk tenni, hogy a magyarországi zsidó közösség vendéglátása, sport- és rendezvényszervezői tudása a világon a legjobbak közé tartozik.

Mély bánatot jelent mindannyiunk számára, hogy a Maccabi Játékokat Stern Péter barátunk nélkül kell sikerre vinni, tettereje, klubunk iránti szeretete velünk marad, nyugodjék békében!

A Maccabi Európa Játékok hazánk legnagyobb multisporteseménye lesz, mely büszkén ápolja a zsidó sportolók és sportvezetők emlékét, és teljesítményük iránti elismerést, Brülltől és Hajóstól Polgár Juditig és Sterck Lauráig.

Kérem, hogy mindannyian segítsék a Maccabi Játékok sikerre vitelét!

A Maccabi Játékok megrendezése arra is felhívja a figyelmet, hogy az MTK nem pusztán Magyarországon, de a kontinensen is a legpatinásabb klubok közé tartozik! A Játékok megrendezése meg fogja erősíteni a helyünket a Maccabi mozgalomban, az európai sporttérképen és a zsidó identitást ápoló közösségek között is.

 

Tisztelt Vendégeink!

Az MTK Jótékonysági Bál, túl azon, hogy hagyományainkra emlékeztet, megnyitja az új évet és köszönetet mond legjobbjainknak, még egy fontos szerepet tölt be.

Eszünkbe vési minden évben, hogy mit sem ér a siker, ha nincsenek sporttársaink, edzőink, szurkolóink és támogatóink.

A sport közösségi műfaj. A magányos sportoló nem sportoló, a magányos edző, sportvezető nem lesz sikeres, a magányos szurkolónak nincs igazi boldogsága.

Az MTK Jótékonysági Bál az MTK közösségi értékeinek ünnepe: azt üzeni: a klub, a csapat, a társak minden előtt való.

Ezt ünnepeljük: 48000 napos közös történelmünk előtt hajtunk derűsen, jókedvűen fejet.

Még pár év, és a 48000 napból 50000 lesz. Kívánom, hogy legyünk a félszázezres évfordulón mindannyian így együtt, érintsük meg azt a mérföldkövet egy még sikeresebb és boldogabb kék-fehér közösség aktív tagjaiként!

Érezzék, érezzétek magatokat jól ma este!

Hajrá, kékek, hajrá, MTK!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!