Atlétika
Nagy Marcell

Jöhet a finálé!

Publikálva: 2020.08.21 Frissítve: 2020.08.21 Kézilabda

Megszerezte első győzelmét női kézilabdacsapatunk.

MTK Budapest–Kisvárda Master Good 28-24 (13-11)
Rácalmási
Vezette: Őri, Pozdena

MTK Budapest: Győri – Pelczéder 1, Szöllősi-Zácsik 9, Dakos 3, Marincsák 8, Szekerczés 5 (1), Dávid-Azari 2
Csere: Suba – Szabados, Sallai, Juhász E., Sári, Bujdosó-Gerháth
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kisvárda Master Good SE: Pásztor – Udvardi 1, Dombi K. 1, Milosevics 1, Karnik 4, Mihálffy 3, Bouti
Csere: Mátéfi – Dombi L. 1, Siska 4, Szabó N. 3 (1), Habánková 4 (1), Wald 2
Vezetőedző: Bakó Botond

Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2

Négycsapatos jótékonysági tornán lépett pályára női kézilabdacsapatunk péntek délután. Az első alkalommal megrendezett BiotechUSA-kupa elődöntőjében a Kisvárda Master Good SE várt a mieinkre, míg a másik ágon a házigazda DKKA a Békéscsabával csapott össze. Golovin Vlagyimir Ferenczy Petrára térd-, Pál Tamarára pedig talpsérülése miatt nem számíthatott.

Jól kezdtük a mérkőzést: Szöllősi-Zácsik Szandra és Marincsák Nikolett góljaival már korán előnybe kerültünk, majd az első egy-két perc bizonytalankodását követően a védekezésünk is felkeményedett. Nem is csoda, hogy Bakó Botond már a 9. percben, 7-3-as állásnál kikérte első idejét. A folytatásban nem nőtt, de nem is csökkent előnyünk, így Golovin Vlagyimir a 19. percben tulajdonképpen nyugodt körülmények között válthatott pár szót tanítványaival. A hajrához közeledve két gólra felzárkózott a Kisvárda, és sokszor bizony csak Győri Barbin múlott, hogy nem jött össze az egyenlítés ellenfelünknek (13-11).

Csakúgy, mint az első félidőben, a másodikban is az agilisan játszó Szöllősi-Zácsik Szandra nyitotta a gólok sorát. Hiába azonban a biztató kezdés, a 35. percben már döntetlen állt az eredményjelzőn (14-14), igaz, nem sokáig. Golovin Vlagyimir tanítványai 4-0-s rohammal válaszoltak az egyenlítésre, így ismét kicsit nyugodtabb helyzetből várhattuk a folytatást. A játékrész derekán, 21-15-ös állásnál kérte ki második idejét Bakó Botond, majd alig pár perccel később Golovin Vlagyimir is ugyanígy tett. Az utolsó negyedóra sem hozott nagy fordulatot a mérkőzésbe, így kényelmes, négygólos győzelemmel abszolváltuk a Kisvárda elleni összecsapást, és készülhetünk a vasárnapi fináléra.

A döntőben a Békéscsabát 28-26-ra legyőző Dunaújvárosi Kohász lesz az ellenfelünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!