Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Jobb volt a Vasas (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.10.16 Frissítve: 2017.10.16 Röplabda

Női röplabdacsapatunk kikapott a Folyondár utcában.

Vasas Óbuda – MTK Budapest 3-0 (13, 12, 13)
Folyondár utca, 300 néző
Vezette: Halász, Suba

Vasas Óbuda: Török K. 8, Bodovics 11, Simics 10, Cappelli 7, Haneline 6, Durst 4
Csere: Kiss G. (liberó), Juhár (liberó), Kostelanská 3, Ambrosio, Mihály D.
Vezetőedző: Jókai Zoltán

MTK Budapest: Kötél Zs. 2, Godó 6, Nyuka 3, Horváth Z. 4, Takács B. 2, Hatziefsztratiadu 5
Csere: Szalai A. (liberó), Lesi
Vezetőedző: Tóth Gábor

A tavalyi ezüstérmes Vasas Óbuda otthonában játszotta a 2017/18-as szezon első bajnoki mérkőzését az MTK Budapest női röplabdacsapata. Bár a tavaly még a kék-fehéreket erősítő Papp Orsi vállsérülése miatt ezúttal még nem léphetett pályára, a hazaiak így is öt légióssal és válogatott játékosokkal tudtak kiállni a szezonnyitón.

Tovább nehezítette a vendégek dolgát, hogy Tóth Gábor nem számíthatott a kisebb-nagyobb sérüléssel küzdő Hajek-Nagy Fannira, Kis Rebekára, Kovács Lillára, illetve Takács Dorotira.

Az MTK Budapest játékosai megszeppenve, idegesen kezdték a mérkőzést, ám ennek ellenére egy darabig még tartani tudták a lépést ellenfelükkel, mivel eleinte Jókai Zoltán tanítványai is sok hibát vétettek. Nagyjából az első technikai szünetet követően aztán elkezdte lerázni ellenfelét a Vasas, hiába kért időt Tóth Gábor előbb 10-6-os, majd 14-10-es állásnál. Ehhez persze kellettek a vendégek nyitásrontásai is, amelyből ekkor már hetet láthatott a mérkőzésre kilátogató körülbelül 300 szurkoló. A rutinos hazaiak végül felőrölték ellenfelüket, és magabiztosan behúzták az első szettet (25-13).

Az első játszma kudarca látszólag rányomta bélyegét a másodikra is, az MTK Budapest játékosai sajnos ott folytatták, ahol nem sokkal korábban abbahagyták. A Vasas ezúttal még simábban erőltette rá akaratát a kék-fehér fiatalokra, Török Katáék mindössze 17 perc alatt lezárták a második játékrészt (25-12).

A harmadik játszma elején felcsillanni látszott a halvány reménysugár az MTK-szurkolók számára, egészen az első technikai szünetig a vendégek vezettek. A Hajek-Nagy Fanni sérülése miatt a kezdőcsapatba nevezett, alig 17 éves Szalai Anna korát meghazudtoló játékkal jelezte, lehet rá számítani. Sajnos azonban az ő erőfeszítései ellenére is fordítani tudott a Vasas, és rövidre zárta a harmadik szettet, és ezáltal a mérkőzést is (25-13).

Az MTK Budapest legközelebb október 22-én, a TFSE otthonában javíthat.

Tóth Gábor:Az soha nem probléma, ha erősebb csapat ellen vereséget szenvedünk. De az a kishitű játék, amivel ma előrukkoltunk, elfogadhatatlan. Nem tudtuk megnehezíteni a Vasas dolgát, rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk, ami érthetetlen számomra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!