Atlétika
Kulunics Vince

Jó úton (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.09.28 Frissítve: 2016.09.28 Röplabda

Magabiztosan győzte le a TFSE együttesét az MTK Budapest női röplabdacsapata.

MTK Budapest – TFSE 4-0 (12, 22, 22, 9)

MTK Budapest: Szűcs K., Papp O., Petőváry, Hackl, Lutter, Lakatos
Csere: Nagy F. (liberó), Kilyénfalvi, Horváth Z., Deli, Lesi
Vezetőedző: Alberto Salomoni

Kedd este várt harmadik felkészülési mérkőzése az MTK Budapest női röplabdacsapatára. A kék-fehérek két héttel ezelőtt a Vasas-Óbuda, egy hete pedig az UTE otthonában játszottak 2-2-es döntetlent, így a Benkó Bettinával felálló TFSE ellen már nem lehetett más a cél, mint az első győzelem megszerzése.

Az első szettet – az előző két mérkőzésen látottakhoz hasonlóan – nagyon erősen kezdte Alberto Salomoni együttese, szinte esélyt sem adva ellenfelének. Hiába kért időt 9-2-es állásnál a vendégek mestere, Németh Lajos, a kék-fehérek nem fékeztek. Ebben a periódusban elsősorban Szűcs Kinga és Petőváry Panni villogott, de gyakorlatilag bárkit ki lehetne emelni a hazaiak közül, nem volt homokszem a gépezetben (25-12).

A második játszma elején kicsit elaludtak az MTK-s lányok, amit ki is használt a TFSE, és hamar leszakította ellenfelét. Az idő múlásával összeszedték magukat a kék-fehérek, szépen, lassan felzárkóztak, és a sok pontatlanság ellenére a játékrész végéhez közeledve fordítani tudtak (25-22).

A harmadik szett sem alakult úgy, ahogy a felek remélték, mindkét gárda az ellenfél hibáiból élt. Alberto Salomoni ekkor már megforgatta csapatát, pályára lépett Horváth Zita, Deli Zsófi és Lesi Olívia is. A kék-fehérek ugyan nem tudtak olyan fordulatszámon pörögni, mint a korábbi meccseken, de vérrel, verejtékkel a harmadik játszmát is behúzták végül (25-22).  

A negyedik játékrészben visszaköszönt az első szettben látott játék, Alberto Salomoni együttese nem kegyelmezett a fáradni látszó TF-es lányoknak. A kék-fehérek ezúttal már csak kilenc pontot engedtek ellenfelüknek, így 4-0-s összesítéssel megnyerték a találkozót (25-9).

A következő próbatétel csütörtökön, 18:30-kor vár az MTK Budapestre, amikor az UTE látogat a Városmajorba.

Alberto Salomoni: – Csak az eredménnyel lehetek elégedett, az rendben volt, de a mutatott játék nem tetszett. Az első szett megint nagyon jó volt, csak úgy, mint a Vasas és az UTE ellen, ám ezúttal elhittük, hogy megvan a mérkőzés, és visszaesett a teljesítményünk. Ez csütörtökön nem lesz elég. 

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!