Atlétika
Krizsán Xénia

Jó az irány (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.11.25 Frissítve: 2020.11.25 Cselgáncs

Cselgáncsozóink vezetőedzőjével, Pánczél Gáborral beszélgettünk az U23-as és a felnőtt Európa-bajnokság tanulságairól.

Sűrű hetek állnak klubunk cselgáncsozó mögött: Pánczél Gábor tanítványai előbb az U23-as, majd a felnőtt Európa-bajnokságon léptek tatamira. Gőz Roland, aki címvédőként érkezett a Porecsben rendezett korosztályos kontinensviadalra, végül bronzérmet szerzett.

Nem voltunk benne egészen biztosak, hogy Roland tudja a tavalyi formáját hozni, mivel az idei egész év kaotikus volt. De úgy tűnt, hogy az Európa-bajnokság miliője magával ragadta őt, és végül hozta, amit tud. Nagyon szépen dolgozott, rövid, stabilan kézben tartott meccsei voltak, de az elődöntőben lefojtották egy földharcátmenetben, ez sajnos benne van a pakliban – értékelt Pánczél Gábor, klubunk vezetőedzője.   

Gőz Roland pár héttel később a felnőttek között is megmérettette magát az Európa-bajnokságon, de rutinos szlovák ellenfele már az első körben búcsúztatta. Tóth Krisztián azonban sikerrel vette az első két akadály, de aztán előbb az azeri Mammadali, majd a 2018-as világbajnok Serazadisvili is kifogott rajta, így hetedik helyen végzett.

– Krisztián teljesítménye nagyon megnyugtató volt az olimpiára nézve: sokat indult, sok technikát csinált mindkét irányba, agresszív volt, olyan dolgokat bevállalt, amit nagyon rég nem láttam tőle. Ha így tudja folytatni, és a következő hónap erre fog épülni, akkor nyugodtan utazhatunk az olimpiára, és jól fog szerepelni.

A Pánczél Gáborral, Tóth Krisztiánnal és Gőz Rolanddal készült interjúkat az MTK Magazin következő adásában nézhetik meg december 5-én, szombaton a Sport1 TV-n.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!