Vívás – kard
Szatmári András

Hiába az euroligás ajánlatok, Alisia Jenkins marad a TFSE-MTK-ban (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.05.21 Frissítve: 2020.05.21 Kosárlabda női

A Nemzeti Sport elérte és szóra bírta hazájában a legutóbbi magyar női kosárlabda-bajnokság legjobb játékosát. A következő idényt is a TFSE-MTK Budapestben töltő amerikai Alisia Jenkins napjai nyugalmasan telnek, és úgy véli, lenyűgöző statisztikai mutatói (22.2 pont és 12.2 lepattanó átlagban) elérhetetlenek lettek volna a csapattársai nélkül.

Jött, látott és győzött. Ha a csapatával egyelőre nem is nyert trófeát, a teljesítményindexek alapján a csonka 2019–2020-as idény legjobb játékosa a TFSE-MTK Budapestet erősítő amerikai magasbedobó, Alisia La’Jewel Charlesneia Jenkins lett, ráadásul a pontátlag és a lepattanók terén is ő vitte a prímet.

A kitűnő légiós már megállapodott a klubjával, a következő évadot is a budapesti csapat kötelékében tölti, hasonlóan névrokonához, az irányító Chanise Jenkinshez, aki szintén a liga legjobbjai közé tartozott pontszerzésben, illetve a gólpasszokat és a szerzett labdákat illetően is. Alisia Jenkins otthon, az Egyesült Államokban vészeli át a koronavírusos időszakot.

– Egy nyugalmas georgiai kisvárosban, Statesboróban tartózkodom, amely nagyjából négy órára van Atlantától – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére a 26 esztendős kiválóság. – Most, a járvány idején nagyon nyugalmasan telnek a napjaim. Az időm nagy részét a családommal, a keresztfiaimmal és a barátaimmal töltöm. A közelben van egy kosárlabdapálya, amelyen tudok játszani az ismerősökkel.

Alisia Jenkins nem sokat hezitált, mielőtt úgy határozott, a TFSE-MTK-nál marad. Könnyű döntés volt, hogy Magyarországon folytassa a karrierjét, az pedig még egyszerűbb, hogy a csapat a TFSE-MTK legyen.

– Alapvetően mindent szeretek Budapestben – fűzte hozzá az NB I-ben domináns teljesítményt nyújtó kosarashölgy. – Sok kikapcsolódási lehetőséget nyújt a magyar főváros, csodaszép helyeken fordulhatok meg, egyszerűen imádom! Ha a csapatunkról beszélek, Magyar Bianka vezetőedző és a segítője, Hegedűs Péter edzői képességei egyaránt lenyűgözőek. Mindig nagyon odafigyelnek arra, mi a legjobb a játékosaiknak, minden pillanatban törődnek velünk.

Ha nem szakad félbe a bajnokság, a TFSE-MTK az ötödik vagy a hatodik helyen került volna be a felsőházi rájátszásba, amelyben az Atomerőmű KSC Szekszárddal vagy az NKE-FCSM Csatával játszott volna. Félig újonchoz, félig tavalyi kiesőhöz képest ez remek produkció, az meg csak ráadás, hogy a Magyar Kupa március eleji nyolcas döntőjében a házigazda PEAC-Pécs búcsúztatása után negyedikként zárt. Mondani sem kell, a torna legértékesebb játékosa Alisia Jenkins lett, aki a három találkozón 78 pontot termelt.

– Hosszú évek óta űzöm ezt a sportágat, ám a Sopron Basket elleni kupaelődöntő az egyik kedvencem, karrierem legemlékezetesebb mérkőzései közé tartozik – idézte fel Jenkins az összecsapást, amelyen a fővárosiak szinte végig pariban voltak a későbbi győztes címvédővel, és végül csak 99–90-re maradtak alul. – Hogy ilyen jól festenek a statisztikai mutatóim, azt meg kell köszönnöm a csapatnak, hiszen a társak nélkül nem juthattam volna erre a szintre, a számaim elérhetetlen célok lettek volna csupán.

Bár sok konkrétumot még nem lehet tudni a következő idényről, azt biztosra vehetjük, hogy a budai kék-fehérek képviselői továbbra is rágós falatot jelentenek majd a hazai élcsapatoknak, és jövőre jó eséllyel már tényleg a playoffban is kipróbálhatják magukat – ehhez a DVTK-tól érkező magyar válogatott Katona Szidónia és a Győrből megszerzett Dúl Panka nyújthat segítséget, a csapatkapitány Süle Krisztina ugyanakkor visszavonult.

– Jenkinsék jó emberek, jó példát mutatnak a többieknek. Emberfeletti munkát végeznek, tombol bennük a versenyszellem és a győzni akarás, ebben hasonlít a hozzáállásuk az enyémhez. Az első idényben semmi konfliktusunk sem volt, óriási fegyvertény, nagy büszkeséget jelent az egyetemnek, a klubnak és az ügyben sokat segítő szakmai vezetőnknek, Sterbenz Tamásnak is, hogy meg tudtuk őket tartani. Alisia több euroligás ajánlatot is kapott, keresték Belgiumból, és az ügynöke sem érti, miért nem tudta meggyőzni arról, hogy Franciaországba szerződjön... Alig várom, hogy elkezdhessünk dolgozni velük újra, és megismételjük vagy túl is szárnyaljuk a legutóbbi idény teljesítményét! – fűzte hozzá a fentiekhez itteni edzője, Magyar Bianka.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!