Kézilabda
Török Lilly

Játékosaink a válogatottakban

Publikálva: 2016.11.30 Frissítve: 2016.11.30

A közelmúltban az MTK Törökbálint több játékosa is szerepet kapott a válogatottakban.

Mohay Péter a 3x3 Egyetemi világbajnokságon képviselte a magyar színeket Hsziamenben, Kínában. A Mészáros Máté, Mohay Péter, Nagy Szabolcs, Tóth Zoltán összetételű együttes kitűnően kezdett, az első napon 21-17-re nyert a hazaiak második csapata ellen, majd Thaiföld válogatottját 20-15-re győzte le. A második napon a magyar kvartett előbb 13-12-re kikapott Malaysiától, de utána 15-10-re verte Mongóliát.

Sajnos Mohay Péter térdsérülést szenvedett, így nem tudott tovább játszani. A legjobb négy közé jutást így nélküle kellett volna kivívni Kína első csapata ellen, de erre nem volt esély, simán kikapott a magyar alakulat, amely így 3 győzelemmel és 2 vereséggel zárta a tornát.

Reméljük, hogy Péter térde hamarosan meggyógyul!

A múlt hétvégén, a budapesti Tüskecsarnokban rendeztek az MKOSZ az All-Star Gálát, aminek keretében megmérkőzött egymással a magyar U20-as válogatott és a magyar egyetemi válogatott. Mindkét csapatban volt MTK Törökbálint játékos: az U20-as együttesben Máriás Gergely, míg az egyetemi válogatottban Boinitzer Dávid lépett pályára. Bár a félidőben még az U20-as alakulat vezetett, a végén 79-72-re az egyetemi gárda kerekedett felül. Boinitzer 6 ponttal járult hozzá a győzelemhez, Máriás pedig igen jó játékkal rukkolt ki, és 9 pontjával az utánpótlás-válogatott egyik legeredményesebbje volt.

Horváth Kristóf is meghívást kapott az U20-as válogatottba, de a szövetségi kapitánnyal egyeztetve ezúttal kihagyta a mérkőzést.

Örömünkre szolgál az is, hogy az ELITE Basket Törökbálint ifjoncát, Szabó Mártont meghívták az U16-os válogatott edzőtáborába, és reméljük ő is hamarosan magára öltheti a címeres mezt.

Gratulálunk játékosainknak és az őket felkészítő edzőknek és további sok sikert kívánunk!

A válogatott programok miatti szünet után az NB-I/B-s és az U20-as csapatunk is pénteken folytatja a bajnoki küzdelmeket, amikor idegenben játszunk a Pápai KC ellen.

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!