Atlétika
Kulunics Vince

Isten éltessen!

Publikálva: 2020.04.17 Frissítve: 2020.04.17 Kosárlabda női

Újabb születésnap a kosarasoknál: Koch Dóra 27 éves lett.

A női amatőr NB I Piros csoportjában induló MTK Budapest alapembere, talán legfontosabb láncszeme Koch Dóra, az ő átlaga a legmagasabb a csapatban a teljesítményindexek, a pontok és a percek tekintetében is. Sőt ha mélyebbre ásunk a statisztikában, azt is kimazsolázhatjuk belőle, hogy az ő nevéhez fűződik a legtöbb gólpassz, labdaszerzés, illetve hárompontos is. Névrokona, edzője, Nagy Dóra után két nappal az ő születésnapját ünnepeljük – bár ez most nem a nagy bulik időszaka.

– A nővérem átjön, ennyi – vette számba kérésünkre a várható vendégeket. – Itthon vagyok, gyakorlatilag nem megyek sehova, csak boltba. A nappaliban igyekszem mozogni, főleg a Nike training program edzéseit végzem, és az OKJ-s képzés végső vizsgájára készülök. Ez egy lakberendezői képzés, családi házat és a berendezését kell megterveznem.

Dorci tehát keveset mozdul ki, márpedig ez nagy kontraszt a megszokott élsportolói életvitelével.

– A meccsek hiányoznak, meg a heti rutin, ami kialakult, így kicsit olyan, mintha nyár lenne – felelte, amikor rákérdeztünk, mennyire hiányzik neki a kosárlabda. Aztán szembesítettük az írásunk elején felsorolt számadatokkal. Jólesett neki, pláne, hogy mint a legtöbb játékos, ő is megélt már olyat, hogy kevesebbet játszhatott, mint amennyit szeretett volna. – Örülök neki nagyon, hogy ilyen fontos voltam a csapatnak. Meg hogy ennyire számítottak rám.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!