Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Isten éltessen!

Publikálva: 2020.06.09 Frissítve: 2020.06.10 Tenisz

Szintai Dávid 23 éves.

Ezen a napon ünnepli 23. születésnapját tehetséges teniszezőnk, Szintai Dávid, aki a tavalyi itthoni csapatbajnokság, a Szuperliga döntőjében egyéniben és párosban is győzelemmel járult hozzá az MTK Budapest végső diadalához, igazán fontos szerepet játszott tehát a nagy sikerben negyedik számú játékosként is. Ugyanilyen eredményesen tette a dolgát egyébként előtte, az elődöntőben is, akárcsak az azt megelőző három csoportmérkőzésen, vagyis tíz mérkőzéséből tíz győzelmet szállított.

Ami a nemzetközi porondot illeti, a hivatásos férfiteniszezők szervezete, az ATP világranglistáján jelenleg az 1583. pozícióban jegyzik egyesben és 1859. párosban, az eddigi karriercsúcsa az 1052., illetve a 984. helyezés. Mostanáig összesen 12 225 dollárt ütögetett össze, és koránál fogva még sok jó év, szép siker állhat előtte. A legnagyobb élménye alighanem a Davis-kupához fűződik, amelyben eddigi egyetlen válogatottsága során Németország ellen jutott szerephez tavaly február másodikán.

És meg is állta a helyét: a világranglistán egykor a 16. helyen is jegyzett, jelenleg is top 100-as Philipp Kohlschreiber csak 6:7, 6:3, 10–5-re tudta megverni. Isten éltesse és még sok hasonló meccset neki!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!