Taekwondo
Salim Sharif

Ismét legyőztük az Újpestet (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.10.27 Frissítve: 2018.10.31 Labdarúgás

Bognár büntetője három pontot ért.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Újpest FC 1-0 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3093 néző

Vezette: Iványi Zoltán (Buzás, Albert, Becséri, Radványi, Szilasi)

Gólszerző: Bognár (17., tizenegyesből)

Sárga Lap: Gera (35.), Lencse (70.) illetve Obinna (25.)

MTK Budapest: Kicsak – Baki, Pintér, Balogh, Katona – Farkas (Vogyicska, 63.), Bognár, Vass Ádám, Schäfer, Gera (Vass Patrik, 42.) – Torghelle (Lencse, 69.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Újpest FC: Pajovics – Pauljevics, Bojovics, Risztevszki, Balázs – Szankovics, Onovo – Obinna, Zsótér (Mohl, 75.), Beridze – Novothny (Lukács, 69.)

Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

A bajnokság 12. fordulójában az Újpest FC együttese látogatott hozzánk, akik ellen az első fordulóban – idegenben  –megszereztük első győzelmünket az idei szezonban. Már az első percben helyzetecskét jegyezhettünk fel, amikor Torghelle Sanyi próbálta meg átemelni Pajovicsot harminc méterről, de a labda elment a kapu fölött.

Az első újpesti lehetőség a 12. percben adódott, amikor szép támadást követően Szankovics lőtt kapásból, azonban gól nem született. Nem úgy, mint a 17. percben: ekkor Gera gyönyörű csellel ment el a jobb szélen, majd Torghelléhez centerezett, akit Bojovics csak szabálytalanul tudott megállítani, így büntető következett. A labda mögé Bognár állt oda, és higgadtan lőtt Pajovics kapujába.

Tíz perccel később válaszolhatott volna az Újpest, azonban Balogh remek ütemben lépett bele a vendégek jobb oldali beadásába. A 39. percben Zsótér révén veszélyeztettek a lila-fehérek, de Kicsak a helyén volt.

A félidő vége előtt cserére kényszerültünk, ugyanis Gera a lábát fájlalta, nem tudta folytatni a játékot, így Vass Patrik érkezett helyette. Újabb gólszerzési esély már nem adódott a játékrészben, így előnyből várhattuk a folytatást.

A második félidő első helyzete Zsótér előtt adódott, de a támadó nem találta el a kaput húsz méterről. Picivel később Vincent kapáslövésénél Kicsaknak kellett bravúrt bemutatnia, annak érdekében hogy megőrizzük előnyünket.

A mieink a fordulást követően az 58. percben veszélyeztettek először, ekkor Vass Patrik cselezett befelé a jobb oldalról, azonban ballábas lövése nem okozott gondot Pajovicsnak. A mérkőzés ezen periódusában kevés lehetőséget tudtak kialakítani a csapatok, és hiába volt többet az Újpestnél a játékszer, jól zárt a védelmünk.

A 79. percben a csereként pályára lépő Lukács próbálkozhatott a tizenhatoson belülről, ám kiszorított helyzetből a kapu mellé lőtt. Ezt követően Bognár adott remek labdát Lencsének, aki ígéretes pozícióból célozhatott a kapura, de az utolsó pillanatban blokkolt a vendég védelem.

A hajrában is igyekezett előre jönni az Újpest, de szervezett védelmünket nem tudta feltörni, így begyűjtöttük a három pontot. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!