Atlétika
Nagy Marcell

Kézilabda: ismét hazai közönség előtt lépünk pályára

Publikálva: 2021.09.23 Frissítve: 2021.09.23 Kézilabda

A tavalyi harmadik helyezett látogat az Elektromos-csarnokba.

Az előző heti – idegenbeli – fantasztikus győzelmet követően újra hazai pályán játszik női kézilabdacsapatunk. Szombaton, a tavalyi bajnoki harmadik helyezett, s ezzel – hozzánk hasonlóan – nemzetközi kupaszereplő, Motherson Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vendégeskedik az Elektromos-csarnokban.

A mosonmagyaróvári alakulat kerete a tavaly bravúros harmadik hely óta jelentősen megváltozott, hiszen tíz kézilabdázó hagyta el a Győr-Moson-Sopron megyei kézilabdaklubot. A masszív és kemény védekezéséről ismert együttes két alapembere Gyimesi Kitti és Horváth Bernadett is távozott, valamint a házi góllövőlista második helyezettje, a szlovák Szarková Simona is elhagyta a klubot, és a Siófok KC csapatához szerződött. Ennek következtében új játékosokkal erősített az egyesület, ugyanis Gyurka Jánosnak kilenc új igazolást kellett beépíteni a nyári felkészülés során a csapatba. Három légiós is tagja a megújult játékoskeretnek: a montenegrói jobbátlövő, Tanja Asanin, a szerb jobbszélső Ana Kojics és a cseh beálló Michaela Konecná, mellettük pedig Csekő Brigitta, Török Rebeka, Mihály Petra, Pásztor Noémi és Tóth Gabriella érkezett. A kapuban is változás történt, Herczeg Lili helyét a Békéscsabából érkező Mistina Kitty vette át.

A megújult alakulat az eddigi két mérkőzésből egyet tudott megnyerni, az első fordulóban 37-26-os vereséget szenvedett az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában, míg a második tétmérkőzésen hazai pályán könnyed győzelmet aratott (35-26) az érdi lányok felett.

A tavalyi idényben mindkét bajnoki összecsapásán alulmaradtunk a mosonmagyaróvári csapat ellen, különösen fájó volt a hazai vereség, hiszen a végjátékban még három góllal is vezettünk, de sajnos egygólos vendéggyőzelem született. Ám a magyar kupa küzdelmek során mi búcsúztathattuk őket az előző szezonban. Golovin Vlagyimir beszélt a korábbi összecsapásokról, illetve a szombati találkozóval kapcsolatos elvárásairól.

Az utóbbi időben mindig úgy alakult, hogy izgalmas mérkőzéseket játszottunk a mosonmagyaróváriak ellen, úgy gondolom ez az összecsapás is hasonló lesz. A szurkolók számára is érdekes meccsnek ígérkezik a szombati. Hazai pályán mindenképp győzni szeretnék.

Nem könnyű feladat elé néznek tehát ebben a fordulóban sem kézilabdásaink, de az előző héten tanúsított akarattal és magabiztossággal kézilabdázva, itthon lehet tartani a két pontot.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 3. forduló:

MTK Budapest- Motherson Mosonmagyaróvári KC

Budapest, Elektromos csarnok, 2021. szeptember 25. szombat, 18:00 óra

Játékvezetők: Nagy F., Túróczy J. 

A mérkőzést – az MTVA engedélyével – YouTube-csatornánkon, élőben közvetítjük.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!