Atlétika
Nagy Marcell

Irány Montreal! (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.11.07 Frissítve: 2019.11.11 Rövidpályás gyorskorcsolya

Az MTK Budapest rövidpályás gyorskorcsolyázója, Talabos Attila is utazhat a felnőttek kanadai világkupaversenyére.

Kiheverte betegségét az előző szezonban parádézó – a szarajevói téli EYOF-on három számban is aranyérmet szerző –, ám az új idényt halkabban kezdő Talabos Attila. Az MTK Budapest 17 esztendős rövidpályás gyorskorcsolyázóját ráadásul váratlan ajándék érte: Sziklási András kidőlése miatt részt vehet a montreali felnőtt világkupaversenyen.

A junior-világbajnoki hatodik helyét követően, Talabos Attila februárban – 14 év után – szerzett aranyérmet Magyarországnak a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). Kárpótlásként a kimaradt évekért, Szarajevóban mindjárt hármat is begyűjtött (1000 m, 1500 m és 3000 m vegyes váltó). Klubunk sportolóját, annak rendje és módja szerint a legjobb fiatal férfi téli sportolónak választották Európában, ezzel zárta pályafutása eddigi legragyogóbb szezonját. Ezek után talán nem túlzás azt állítani, hogy kissé haloványan kezdte az új idényt, de ahogy ő maga fogalmaz: végre túl van már a nehezén.

Valóban nem kezdtem jól a szezont, sajnos éppen az országos bajnokság előtt betegedtem meg, amit aztán nagyon nehezen hevertem ki. Nyilván bosszantó, hogy egész nyáron keményen készülsz az országos bajnokságra, és néhány nappal a verseny előtt legyengülsz. A hétkörös teszten még tettem egy próbát, hátha valami csoda folytán korcsolyázás közben majd nem érzek semmit. De épp ellenkezőleg történt: nagyon rosszul lettem, így tehát fel kellett adnom a viadalt, ami nagyon dühített, mert ezen múlt, kik indulhatnak a felnőtt világkupaversenyeken, és határozott elképzelésem volt, hogy én is benne leszek az utazó keretben. Nem jött össze, de már túl vagyok a nehezén.

Igenám, de mint tudjuk, az élet a legnagyobb forgatókönyvíró. Történt ugyanis, hogy a vk-résztvevők közül Sziklási András (MTK Budapest Brüll Alfréd Akadémia) nem tud versenyezni a hétvégi montreali viadalon, az olimpiai válogatott szakmai stábja pedig úgy határozott: Talabos Attila utazhat a helyére. Mindezt hétfőn tudta meg az MTK Budapest szintén Brüll Alfréd akadémista ifjú titánja, szerdán már repül is Kanadába

Váratlanul ért, az biztos. Mindazonáltal nem vacilláltam egy másodpercet sem, hiszen ez óriási lehetőség a bizonyításra. Még sosem versenyeztem olyan gyors ellenfelekkel, mint amilyenek Montrealban várnak rám. Tökéletes alkalom lesz, hogy javítsak a legjobb időeredményeimen, meg hogy rutinos korisokkal méressem mag magam. Biztosan óriási élmény lesz.

Az ifjú short trackes szerint a váratlan lehetőség nem borította fel előzetes terveit azzal kapcsolatban, hogy éremért megy a bormiói junior-világbajnokságra, valamint a lausanne-i ifjúsági olimpiára is.

A legfontosabb az, hogy most már egyre jobb formában érzem magam, a betegséget teljesen magam mögött hagytam. Természetesen még mindig a junior-vb-t, illetve az ifjúsági olimpiát tekintem a fő versenyeimnek, persze még ki kell harcolnom a jogot is, hogy egyáltalán szerepelhessek ezeken. Remélem mindenesetre, hogy a szezon eleji nehézségeket most már letudtam, és koncentrálhatok végre a feladataimra. Nagyon szeretnék érmet nyerni a junior-vb-n és az ifjúsági olimpián is, de ahhoz, hogy ez sikerüljön, még rengeteget kell dolgoznom.

Forrás: utanpotlassport.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!