Atlétika
Kulunics Vince

Irány a legjobb nyolc

Publikálva: 2016.01.27 Frissítve: 2016.01.27 Kézilabda

A női kézilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az MTK Budapest, a vártnál nagyobb küzdelemben múlta felül ellenfelét.

Eszterházy KFSC-Déjá Vu – MTK Budapest 27-30 (15-15)
Eszterházy Főiskola Sportcsarnok, 250 néző
Vezette: Ágnecz, Sipos

EKFSC: Győrffy – Tóth A. 4/4, Molnár N. 4, Petrovics 3, Bocsi, Kovács F. 1, Hadnagy, Mészáros, Őri, Sári 8/3, Scheffer 7, Sepsi, Buzsáki, Képes
Vezetőedző: Hegedűs Tibor

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Putz – Bacikova, Tóth M. 2, Balog B. 4/4, Török P., Horváth D., Kovács G. 4, Gera 2, Dakos 6, Termány 4, Hosszu, Faluvégi 1, Gorilszka 2, Valovics 4, Barna 1
Vezetőedző: Abramovics Jelena

Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 6/4
A mérkőzés alakulása: 8. perc 2-3, 16. perc 5-9, 24. 11-11, 38. perc 18-18, 46. perc 23-22, 54. perc 23-26

Betegség miatt kihagyni kényszerült a találkozót Golovin Vlagyimir, az MTK Budapest vezetőedzője, így távollétében Abramovics Jelena irányította a kék-fehéreket. Az egriek az NB I/B Keleti csoportjának listavezetői, így senki nem számított könnyű mérkőzésre ellenük.

Az első félidő eleinte kiegyenlített játékot hozott, azonban a játékrész derekához közeledve a vendégek le tudták szakítani ellenfelüket. 10-5-ös fővárosi előnynél már sokan elkönyvelték a továbbjutást, azonban a foggal, körömmel küzdő egriek nem nyugodtak bele a vereségbe. A Sári Barbara vezette hazaiak könyörtelenül kihasználták a kék-fehérek hibáit, és ennek következtében, a csapatok 15-15-ös állásnál vonulhattak pihenőre.

A második félidő rémálomszerűen kezdődött a vendégek számára: három gyors gólt kaptak, ráadásul mindet kettős emberelőnyben. Szerencsére ekkor megrázta magát, és szinte azonnal egyenlített az MTK Budapest. Ezt követően ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok, nem látszott az osztálykülönbség. Az utolsó tíz percre fordulva kezdett megmutatkozni a kék-fehérek tudásbeli fölénye, az 54. percben már háromgólos vendégelőnynél kért időt Hegedűs Tibor. A hajrában kiemelkedett a mezőnyből Putz Klaudia, aki fontos védésekkel akadályozta a meg az egriek felzárkózását.

Ezzel a győzelemmel az MTK Budapest kiharcolta a legjobb nyolc közé jutást, és készülhet a szombati, Siófok elleni – szintén pokoli nehéznek ígérkező – bajnoki mérkőzésre.

Abramovics Jelena: – Tudtam, hogy nehéz meccs várható, de azt nem, hogy egészen az ötvenhetedik percig az lesz. Nem könnyű másodosztályú csapatok ellen játszani, mivel más sebességen, más kézilabdát játszanak. Ezúttal nem tudtuk a saját játékunkat játszani, és nem tudtunk alkalmazkodni az ő stílusukhoz. Az első félidőben nem működött a védekezés, kaotikus volt a támadás. A végére megtaláltuk magunkat, köszönöm Klaunak a fontos védéseket a hajrában, és az egész csapatnak a győztes debütálást, hiszen Vova hiányában ez volt az első olyan meccs, amikor én irányítottam őket.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!