Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Immár a profi teniszezők teljes salakos szezonját lefújták

Publikálva: 2020.03.26 Frissítve: 2020.03.29 Tenisz

Az MTK Budapest két éljátékosa is vastagon érintett abban, hogy a professzionális szervezetek nyárig felfüggesztették a versenyeiket. Helyzetkép Babos Tímeáról és Fucsovics Mártonról.

A füvespályás tornákkal folytatódhat a férfi teniszezők idénye a profiszervezet, az ATP elnöke szerint – szól a legfrissebb hír, mely már a sokadik teniszügyben a hogyan továbbról. Eszerint a teljesen lefújt salakos szezon után, június 8-án indulnának újra a profi versenyek, de természetesen erre az időpontra sincs garancia, sőt jelen pillanatban ez is meglehetősen optimista forgatókönyvnek tűnik. És ugye kedden kikerült az idei programból az olimpia is…

– Nagyon speciális helyzet, ami most fennáll, az edzőimmel leültünk, és átbeszéltük a továbbiakat, illetve próbáltuk megtervezni az előttünk álló heteket. Nem volt egyszerű, a következő egy-két hétben próbálunk kicsit lazábban szinten tartani, és utána egy három-négyhetes kemény felkészülést fogunk elvégezni – mondta Fucsovics Márton. Éljátékosunk a férfiaknál felkészült arra is, hogy hamarosan teljesen bezárhatnak a teniszklubok, illetve hogy nehéz lesz edzőpartnert találni.

Fucsovics szorgalmazza a világranglista befagyasztását, és úgy tűnik, az ATP efelé tendál, mert a március 16-án kiadott ranglista megmerevedett, a korábban elhalasztott amerikai mestertornákon, Indian Wellsben és Miamiban tavaly szerzett pontok ott szerepelnek a játékosok neve mellett. Fucsovicsnak egyébként – aki jelenleg 84. a világranglistán – 195 pontot kellene megvédenie június 8-áig a jelenlegi 692 ATP-pontjából. Kilenc versenyen öt győzelmet aratott tavaly ebben az időszakban.

Annak pedig utólag kifejezetten örülhet, hogy bár a salakos pálya miatt idegenkedett tőle, bevállalta a Davis-kupát, duplán is: egyrészt mert ott sikerélmény érte, hiszen válogatottunk kivívta a részvétel jogát a patinás sorozat novemberi, 18 csapatos fináléjában Madridban, és ebből ő két egyéni győzelmével oroszlánrészt vállalt, másrészt így később utazott volna el az Egyesült Államokba a két nagy 1000-as tornára, és még idejében hírét vette, hogy nem érdemes útra kelnie.

Babos Tímea nem volt ilyen szerencsés, ő már Amerikában, a helyszínen tartózkodott, amikor lemondták először az Indian Wells-i, aztán a miami viadalt, de azóta természetesen már rég hazautazott, és itthon próbálja meg formába hozni, formában tartani magát. Például a szülei konditermében Sopronban, amely „házon belül” található, így számára bármikor nyitva áll, még ezekben a koronavírusos, karanténos időkben is. Még fertőtlenítették is…

De ha már Sopron: olyannyira magáénak érzi most is szülővárosát, hogy 1.5 millió forintos felajánlást tett az ottani Erzsébet Kórház számára a múlt héten a járvány terjedése ellen küzdő, a betegeket kezelő orvosok, ápolók és egészségügyi dolgozók azonnali megsegítésére. Emellett beszállt a mindenkit otthon maradásra biztató kampányba is, ennek érdekében saját sportolói facebookos oldalán videoüzenetben szólította meg az embereket – épp a Roland Garros elhalasztása után.

A legelőkelőbb helyen jegyzett teniszezőnőnk továbbra is tagja a Top100-as elitnek egyéniben, párosban pedig a negyedik helyet foglalja el a világranglistán – naná, hisz jelenleg címvédő ebben a műfajban az ausztrál és a francia nyílt bajnokságon, vagyis két Grand Slam-tornán is. A következő jelen állás szerint a wimbledoni lehet június 29-étől, Babos azonban a napokban szkeptikusan nyilatkozott az idei füves pályás idény kapcsán. De egyelőre „csak” június 7-éig van szabadságon.

Timi egyébként szerda este élő videóban beszélgetett az Instagramon Hosszú Katinkával, és elmondta, hogy ennyi szabadideje még sosem volt, és hogy most „random” edzéseket végez, amelyek nem teniszesek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!