Tenisz
Gálfi Dalma

Ilyés Laura az MTK-ban folytatja (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.01.27 Frissítve: 2020.01.27 Úszás

A fiatal úszó klubunknál szerezne tokiói kvótát.

Egyesületünk úszószakosztálya nagyot erősödött, hiszen leigazoltuk Ilyés Laurát, aki 100 és 200 méteres hátúszásban is rendkívül közel áll ahhoz, hogy kvótát szerezzen a 2020-as olimpiára. Szakosztályvezetőnk, Tóth Ramón elmondta, hogy sikerült megszereznünk a korábbi junior Európa-bajnoki ezüstérmest.

Korábban már dolgoztunk együtt, de akkor Laura még csak 11 éves volt. Később más utakra terelődött a pályafutása, de tavaly nyáron keresett meg azzal, hogy változtatni szeretne a felkészülésén, és olyan emberrel szeretne dolgozni, akiben maximálisan megbízik.

Laura megerősítette, a korábban kialakított kapcsolat nagy szerepet játszott döntésében.

Lényegében Ramonnál kezdtem a pályafutásomat. Ugyan utána másik egyesületbe kerültem, amikor nem együtt dolgoztunk, de akkor is sokat beszéltünk, így adta magát, hogy visszakerüljek hozzá.

A korábban Százhalombattán sportoló Laura fő célja 2020-ban az, hogy kijusson az olimpiára, de tudja, ez nem lesz egyszerű.

Nem titok, hogy az elmúlt évem nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, de úgy érzem komoly esélyem van a kvóta megszerzésére. Szeptember óta már Ramonékkal készülök, sikerült hamar beilleszkednem és nagyon megszerettem az egyesületet, és ez sokat segíthet a jó eredmények elérésében.

Hivatalosan június 26-ig lehet megúszni a szintet, azonban a márciusi magyar bajnokság után már kialakul a csapat gerince. Konkurenciában nincs hiány, hiszen  100 és 200 háton (is) versenyez a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka.

Ramon azt is elárulta, hogy fog kinézni a felkészülés a márciusi, hazai megmérettetésig.

Februárban háromhetes edzőtáborba megyünk, majd versenyzünk Hódmezővásárhelyen, és szeretnénk már a magyar bajnokságon teljesíteni a szinteket. Amikor elkezdtük a közös munkát, akkor sok apró tényező hátráltatta Laurát, mindössze három hetet tudtunk dolgozni a decemberi rövidpályás országos bajnokság előtt, ennek ellenére egyéni csúcsokkal országos bajnokságot is nyert. Ha elvégezzük az eltervezett munkát, akkor elérhetjük a céljainkat.   

Laura egyéni csúcsa 100 méteres hátúszásban: 1:01.81 (olimpiai A-szint: 1:00.25), 200 méteres hátúszásban: 2:10.67 (olimpiai A-szint: 2:10:39)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!