Atlétika
Krizsán Xénia

Ilyen még nem volt! A legjobb négy közé kerülhet az MTK Budapest

Publikálva: 2014.12.02 Frissítve: 2014.12.02 Kézilabda

Az NB I/B Kelet negyedik helyén álló Kecskeméti NKSE lesz az MTK Budapest ellenfele a női kézilabda Magyar Kupában, a legjobb négy közé jutásért. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ezt 2015. február 25-én rendezik Kecskeméten.

A Kecskemét remekül kezdte az idei bajnoki szezont. A több NB I-es múlttal rendelkező játékost is soraiban tudó gárda nyolc forduló után még hibátlan volt, vagyis 100 százalékos teljesítménnyel vezette a második vonal keleti csoportját.

Az utóbbi pár fordulóban viszont nem ment nekik a játék. A bajnoki cím szempontjából döntő rangadót buktak a két nagy ellenfél, a Vasas és a Göd ellen.

A Magyar Kupában viszont idegenben vívták ki a legjobb nyolc közé jutást, mégpedig a másik NB I/ B-s csoport ranglistavezetőjével, a Budaörssel szemben. Azon a meccsen 29-29-es döntetlen született, ám miután a Kecskemét játszott idegenben, ők mehettek tovább, hogy azután megkapják az MTK Budapestet ellenfélként. A budaörsi csapat mesterét, Mihály Attilát (aki korábban Székesfehérváron edzősködött) arról kérdeztük, hogy legyen-e maradéktalanul elégedett az MTK Budapest a sorsolással, vagy kellemetlen ellenfél lehet a Kecskemét.

– Nyilván elégedettek lehetnek, hiszen mindenképpen ők a párharc esélyesei, még Kecskeméten is. A házigazdáknak extrém jól, az MTK-nak pedig extrém rosszul kellene játszani ahhoz, hogy a vidéki csapat jusson tovább. Azt azonban el kell mondanom, mivel a mi élményeink frissek, hogy vannak erősségei a kecskeméti csapatnak. Több játékosuk is van, aki egy ideig tudja hozni az NB I-es szintet. A többiek viszont fiatalok. A Kecskemétnél nincs Barna Éva, Wolf Alexandra, és ez lehet majd a döntő. Ráadásul a kékek, ha nincs is sok pontjuk, nem egy szoros meccset játszottak idén az NB I-ben. Szerintem a rutin dönt majd.

Ilyen még nem volt! A legjobb négy közé kerülhet az MTK Budapest

Horváth Attila, az MTK Budapest mestere pedig valóban elégedett.

– Örülök, hogy a Kecskemétet kaptuk ellenfélnek. A sorsolás nekünk kedvez. Ahogyan a Vasas ellen, úgy most is szerencsénk lehet, amennyiben azt játsszuk, amit tudunk, és megfelelő alázattal lépünk pályára. Bár a Kecskemét játszhat majd felszabadultabban, mégis könnyű meccsre számítok. Bízom a csapat sikerében, már csak azért is, mert eddig még nem volt arra példa, hogy az MTK a legjobb négy csapat közzé jusson a Magyar Kupában.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!