Atlétika
Nemes Rita

Így vészeld át a karantént!

Publikálva: 2020.03.27 Frissítve: 2020.03.27 Kézilabda

Kézilabdacsapatunk irányítója, Szabados Gréta végzős pszichológus-hallgató. Tőle kértünk tanácsokat, amelyekkel könnyebben el lehet viselni az otthoni bezártságot.

Talán nem mindenki tudja, de csapatunk irányítója, Szabados Gréta a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának pszichológia szakos hallgatója. Ha minden tervek szerint alakul, Gréti idén végez a mesterszakon: a bajnokság, illetve az edzések felfüggesztésével keletkezett szabadidejét is diplomamunkájának írására fordítja.

A fentiek apropóján csapatunk 22-esét kértük meg, adjon pár tippet a túléléshez, miként lehet átvészelni az otthoni bezártságot!

I. Tervezd meg a napod!

Könnyebb átvészelni a sokszor végtelennek tűnő hétköznapokat, ha mindegyikre készítünk napirendet. Kevésbé úsznak el a napok, ha összeírjuk a teendőinket, kronológiai sorrendben, vagy akár fontosság szerint. A tudatos tervezés megőrzi a mindennapok ritmusát.

II. Munkára fel!

Minden ház, illetve lakás körül adódnak olyan feladatok, tennivalók, amelyekre a hétköznapok során se ereje, se ideje nincs az embernek. Gréti – személyes példaként – a függönyök mosását említette. Ez az időszak tökéletes alkalmat jelent a tavaszi nagytakarításra, vagy épp a kisebb-nagyobb munkák elvégzésére.  

III. Olvass!

Persze nem minden a munka, fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a ház körüli teendők, illetve a pihenés között. Utóbbinak a legjobb – és az átlagos hétköznapok során talán leginkább elhanyagolt – formája az olvasás. Irányítónk is a napokban kereste elő e-könyv olvasóját, és azóta kétnaponta falja a regényeket.

IV. Légy kreatív!

Érdemes újra felidézni a rég elfeledett hobbikat, minél kreatívabb, annál jobb! Hímzés, színezés, gyöngyfűzés, bármi, ami kézzel fogható produktummal jár. Ugyancsak jó ötlet előkeresni a padláson porosodó társasjátékokat, kártyapaklikat: a közös játék öröme sokat segíthet a bezártság okozta szorongás feloldásában, illetve összehozza a családot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!