Tenisz
Fucsovics Márton

Így látta Nagy Martin és Szuhodovszki Soma

Publikálva: 2017.09.15 Frissítve: 2017.09.15 Labdarúgás

A Cigánd elleni mérkőzést góljával keretbe foglaló két játékost faggattuk.

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 5. fordulójában Cigándra utazott Pölöskei Gábor csapata. Mindkét gárda vereséget szenvedett az előző fordulóban, így a három pont elvárás volt, ennek pedig második csapatunk tudott megfelelni.

A mérkőzésen megszerezte első NB III-as gólját Nagy Martin, vele beszéltünk a csütörtöki edzésen: –Az elején jól játszottunk, felvettük a ritmust, sőt vezettünk is. Kapott az ellenfél egy büntetőt, melynek jogosságát talán meg lehet kérdőjelezni, és ettől kicsit összeesett a csapatunk. Az első félidő végéig nem játszottunk jól, és ez áthúzódott a második játékrész elejére is. Az eredményből is látszik, hogy a cseréket követően újra jött a lendület, ismét magunkhoz ragadtuk a vezetést, és végül megszereztük a győzelmet is.

„Szerencsi ugrik ki a bal szélen, középre emel Tóth Zoltánnak, aki a jobb szélen felzárkózó Nagy Martinnak passzol. Hiába jön a védő mögé a labda, visszatáncol, és igazítás nélkül jobb külsővel kilövi a hosszú felsőt. Csatárokat megszégyenítő találat, első felnőtt gólnak.” (Részlet a mérkőzés közvetítéséből) – Elég rég találtam be, felemelő érzés volt, főleg ekkora gólt lőni, ilyen rövid idővel a beállásomat követően. Rendkívül jól éreztem magam, ment is a játék, annak ellenére, hogy csere voltam. A gólnál valaki hátulról rámkiabált, hogy lőjem el, ez a biztatás kellett, szerencsére jó helyre szállt.

Martin zárta a gólok sorát Cigándon, az első találat pedig Szuhodovszki Soma nevéhez fűződött a 33. percben. A mindössze 17 éves szélső így értékelte a találkozót: – Az első félidő elején jól játszottunk, megvoltak a helyzetek, két-három góllal is vezethettünk volna, de csak egyet sikerült begyötörni. Az előny birtokában átvettük a Cigánd ritmusát, belassultunk, és ők – ezt látva – átvették a kezdeményezést, voltak helyzeteik, ez meg is bosszulta magát, kérdéses büntetőből egyenlítettek, de volt tartása a csapatnak, és fel tudtunk innen is állni.

A fiatal szélső áll az élen a csapaton belül, a lőtt gólok tekintetében, pedig nem számított ilyen jó kezdésre: –Nem hittem volna, hogy az ötödik fordulóban már négy gólom lesz. Ennél meglepőbb, hogy ebből három fejes, de ha már így alakult, szeretném folytatni a szériát ameddig csak lehet.

Végezetül a következő, Putnok elleni mérkőzésről kérdeztük a középen és szélen is bevethető támadót: –Győzelmet remélek, csak az elfogadható számunkra. Jó csapat a Putnok, ismerjük őket az előző szezonból, nem lesz könnyű dolga egyik csapatnak sem.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!