Tenisz
Fucsovics Márton

Hullámzó teljesítmény, papírforma vereség

Publikálva: 2018.10.22 Frissítve: 2018.10.22

A meglepetés elmaradt.

MTK Törökbálint–Nyíregyháza Blue Sharks 61-75 (15-23, 16-22, 15-17, 15-13)

Törökbálint Sportközpont

statisztikai lap

Amerikai légiós, korosztályos magyar válogatottak, több volt A-csoportos játékos az ellenfélnél, ráadásul nálunk Nagy Szabolcs még mindig nem vállalhatta a játékot, így nem mi voltunk a mérkőzés favoritjai. Reméltük azonban, hogy hazai környezetben meglepetést tudunk okozni.

Sajnos azonban pocsékul kezdtünk, pillanatok alatt 2-10-et mutatott az eredményjelző. És ahogy az sablonosan megfogalmazható: ezután már csak futottunk az eredmény után. Az első negyed végén 15-23, a félidőben 31-45 volt az állás.

Időnként voltak jó periódusaink, de amint elkezdtünk kicsit jobban reménykedni, már kaptunk is egy-egy kijózanító pofont. A záró játékrész előtti eredmény 46-62 volt. Küzdöttek játékosaink, de tíz pontnál közelebb nem sikerült kerülnünk, és megérdemelten nyert a Nyíregyháza.

Sajnos a kevés rutinos húzóemberünk közül sem Jakab Péternek sem Bihari Máténak nem ment jól a játék, és a többiek közül is csak kevesen tudtak partiban lenni. Berneczei László főleg az első félidőben mutatott be szép dolgokat, Vámos Lászlónak is volt néhány felvillanása, és Dobos Márk küzdőszelleme dicsérhető, de és a többiek sem tudtak kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtani. Így pedig valós esélyünk nem lehetett a győzelemre.

A következő mérkőzésünk Miskolcon lesz, az biztos, hogy a most látottnál sokkal több kell, ha győzni szeretnénk.

Bódi Ferenc:Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, és ezt toltuk végig magunk előtt. Hol jobban elment az ellenfél a gyermeteg hibáinkból, hol sikerült felzárkóznunk néhány jó periódust követően. Összességében megérdemelten és magabiztosan nyerte meg a Nyíregyháza az összecsapást.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!