Kézilabda
Kekezovity Anna

Hullámvasút (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.01.09 Frissítve: 2016.01.09 Röplabda

A női röplabda NB I 11. fordulójában, a negyedik helyezett MTK Budapest a harmadik, UTE otthonába látogatott. A rendkívül küzdelmes, hullámzó találkozót végül a hazaiak nyerték öt szettben.

UTE – MTK Budapest 3-2 (–14, 21, 21, –19, –10)

UTE: Leitgeb Noémi, Lutter Eszter, Lakatos Enikő, Ancsin Kitti, Nevena Iricsanyin, Ashley Headen, Kristina Cseszljar Csere: Kötél Dóra (liberó), Hadnagy Renáta, 
Vezetőedző: Milodanovics Andrea

MTK Budapest: Tamara Kmezics, Szűcs Kinga, Papp Orsi, Hackl Szilvia, Józsa Zsuzsanna, Lutter Liza Csere: Nagy Fanni (liberó), Kilyénfalvi Zsófi, Török Kata, Marija Cicic, Petőváry Panni
Vezetőedző: Hollósy László

A mérkőzés előtt mindössze egy hely, és öt pont választotta el egymástól a tabellán az MTK Budapestet és az UTÉ-t. A két együttesnek nem a szombati volt az első találkozója a szezonban: a harmadik fordulóban Milodanovics Andrea lányai három szettben legyőzték a kék-fehéreket. A 2015-ös év zárásaként, mindkét csapat búcsút intett a Magyar Kupa küzdelmeinek (az UTÉ-t a Jászberény múlta felül, míg az MTK-t a Vasas-Óbuda), így volt miért kárpótolni a szurkolókat.

Az első szett kiegyenlített játékot hozott, egészen 4-4-ig. Ekkor – valamilyen ismeretlen okból – teljesen szétesett az MTK Budapest játéka, és a hazaiak – rutinos csapat lévén – éltek is a kínálkozó lehetőséggel. Hiába kért időt Hollósy László előbb 11-5-nél, majd 16-6-nál, nem tudták rendezni soraikat a kék-fehérek. Ha mindez nem lett volna elég, Papp Orsolya sérült bokája miatt nem tudta folytatni a játékot. A játékrész vége felé még picit kozmetikázott az eredményen az MTK Budapest, de még így is simán nyertek a hazaiak (25-14).

A második játszmára – Hollósy László és a szurkolók nagy örömére – egészen más MTK Budapest állt ki. Bár az elején még 4-2-re vezettek a lila-fehérek, a mester időkérése után, fordítottak a vendégek. Ezt követően fej-fej mellett gyűjtögették a pontokat a csapatok, végig egy-két pontos különbség volt a két fél között. A szett végéhez közeledve, az MTK Budapest megrázta magát, és igyekezett lerázni ellenfelét. Ebben nagy szerepe volt a remeklő Szűcs Kingának, aki fontos pontokat szerzett. Hiába kért időt az Újpest 19-22-nél, már nem engedte ki kezéből a győzelmet az MTK Budapest (21-25).

A harmadik játszma hullámzó játékot hozott, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de behozhatatlan előnyről egyszer sem beszélhettünk. 9-12-nél az Milodanovics Andrea kért időt, és ezt követően fordítottak is a lila-fehérek. De a vendégek – nem utolsósorban Kilyénfalvi Zsófi kiváló szerváinak köszönhetően – a hajrában ismét három ponttal vezettek, és be is húzták a szettet (21-25).

A negyedik játszmát a hazaiak kezdték jobban, gyorsan elhúztak 7-3-ra. Hollósy László időkérését követően még felzárkóztak a kék-fehérek, de a fordításra már nem futotta az erejükből. Milodanovics Andrea lányai végül 18-15-nél tudták leszakítani ellenfelüket, és meg is tartották előnyüket a játékrész végéig, így jöhetett a döntő játszma (25-19).

Az ötödik szett szoros játékot hozott, csakúgy, mint az előző három, ám egy hajszállal talán a kék-fehérek kezdtek jobban. Így érezhette ezt a hazaiak mestere is, és 4-6-os állásnál időt kért. Sajnos bejött a számítása, fordított az UTE, és 8-7-tel cseréltek térfelet a csapatok. Ezt követően magához ragadta a kezdeményezést a jóval rutinosabb Újpest, és Nevena Iricsanyin vezetésével megnyerte a játszmát, és így a mérkőzést is (15-10).

Bár 2-1-es vendég vezetésnél sokan bíztak az esetleges győzelemben, a veresége ellenére sem lehetnek szomorúak az MTK Budapest szurkolói. Sokat érhet még ez a pont, főleg ha a lányok meg tudják őrizni a negyedik helyet.

Hollósy László: – Mérges vagyok, mert amikor tudtuk követni az előre megbeszélt taktikát, akkor irányítottuk a mérkőzést. A negyedik szettben nem követtük, mellébeszéltünk, elkezdtünk mással foglalkozni. Egy-két játékosomnak el kell gondolkoznia, hogy mit is akar, mert ha közösen, nagy célokat szeretnénk elérni, akkor fegyelmezettebben kell játszanunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!