Atlétika
Szabó Beatrix

HPCL jótékonysági kupa

Publikálva: 2020.05.08 Frissítve: 2020.05.08 eSport

Esportcsapatunk meghívást kapott az eseményre, melyen egy nemes célért játszottak az egyesületek.

A jótékonysági kupa alatt a segíteni vágyók a Magyarországi Mentődolgozók Szövetséget, illetve a Mentőangyal Alapítványt támogathatták adományaikkal.

Csapatunk a B-csoportba került, ahol a DIGI Sport Honvéddal, illetve a Sopron Esporttal kellett megküzdenünk a továbbjutásért.

DIGI Sport Honvéd–MTK Budapest Esport 2–1 (Kurucz 80., Kalmár 90., illetve Vajai 25.)

MTK Budapest Esport: Bíró – Rácz, Fehér, Mihály, Tóth – Nyári, Kaszab – Balásfalvi, Batik, Jakab – Vajai

Középpályánkon a Genesis Gaming játékosát, Batik Gergőt köszönthettük, aki a kupa alkalmából csatlakozott hozzánk.

Az összecsapás elején nem tudtak helyzetet kialakítani a felek. A hátvédek rendszerint megállították az ellenfél támadásait.

A 25. percben Vajai letámadta védőjét, aki bizonytalan volt. Lecsapott a játékszerre, és a kapu bal oldalába rúgta a labdát. (0–1)

Az első játékrészből már csak pár perc volt hátra, amikor Bírónak több alkalommal is hárítani kellett. Kapusunk a vetődést követően még a földön volt, amikor a Honvéd játékosa elé pattant a labda, de Fehér kisegítette őt, és a vonalról mentett.

A mérkőzés végén viszont vetélytársunk örülhetett, hiszen két pontrúgás után is betalált. Először Kurucz (1–1), majd az összecsapás utolsó perceiben Kalmár (2–1), így elvesztettük a találkozót.

MTK Budapest Esport–Sopron Esport 1–1 (Jakab 85., illetve Fehér 66. – öngól) (3–4 büntetőkkel)

Az első 45 percben mindössze egy kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel, így a döntés a második félidőre maradt.

A 66. percben a vendégbeadásba Fehér olyan szerencsétlenül nyúlt bele, hogy az a saját hálójában landolt. (0–1)

A kapott gólra remekül reagáltunk, hiszen térfelükre tudtuk kényszeríteni ellenfelünket. A 85. minutumban Kaszab passzát Jakab értékesíteni is tudta.

Mivel a Sopron csapata is 2–1-re  kapott ki a DIGI Sport Honvédtól, az egymás elleni mérkőzés pedig döntetlennel zárult, így hosszabbítás következhetett.

A kétszer 15 perc ráadásban a 116. percben Bíró pontatlan kidobását ívelte Gabem, hálóőrünk azonban még időben vissza tudott érni, és szögletre ütötte a labdát.

Már a 120. perc is eltelt, amikor Batik helyezett lövéssel a hosszú sarkot vette célba, ami pár centivel ment el a kapufa mellett.

A büntetőpárbajban ellenfelünk diadalmaskodott, miután Balásfalvi és Nyári is kihagyta tizenegyesét, így a csoportkör jelentette számunkra a végállomást. 

A mérkőzéseket ITT tekinthetik meg.

 

Esport szakosztályunk támogatja

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!