Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Hosszúra nyúlhat a kvalifikációs időszak

Publikálva: 2020.06.09 Frissítve: 2020.06.09 Cselgáncs

A tekintélyes olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport értesülése szerint a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) felülvizsgálta az olimpiai kvalifikációs rendszert.

A lap meg nem erősített információi szerint – amint ezt a körülmények lehetővé teszik – az IJF a kvalifikációs ranglistát 2021. június 21-ig újra megnyitja, és addig minden IJF World Tour, illetve Continental Open-viadalon szerzett pontot százszázalékosan beszámít.

A korábban megszerzett egységeket természetesen senki nem veszíti el, a koronavírus-járvány kirobannásáig kialakult olimpiai kvalifikációs ranglistát „befagyasztották”, és az újraindulástól 2021. július 28-ig lehet a listára újabb pontokat szerezni. A fenti dátum igen kedvezhető lehet a magyarok számára, mivel így a budapesti Grand Prix lehet az egyik utolsó kvalifikációs esemény az olimpia előtt. A világranglista pillanatnyi állása szerint Tóth Krisztián szinte biztosan ott lesz Tokióban, de még Gőz Rolandnak is van matematikai esélye.

A végső dátum a hírek szerint független a versenyszezon újraindításának időpontjától – az európai szövetség szeptember közepére tervezi az indulást, és a programjában már kvalifikációs viadalok is szerepelnek. 

(Forrás: judoinfo.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!