Atlétika
Moravcsik Angéla

Cselgáncs: Gábor Áron és Lauter Botond is hetedik lett a szlovéniai junior Ek-versenyen

Publikálva: 2024.06.29 Frissítve: 2024.06.29 Cselgáncs

A -66 kilósok között induló mindkét versenyzőnk pontszerző helyen végzett a slovenj gradeci junior Európa-kupa-viadalon.

A sérülésből visszatérő Gábor Áron első kiemeltként a legjobb 32 között kezdett a -66 kilósok mezőnyében, Slovenj Gradecben. Tizenkilenc éves dzsúdósunk a nyitómeccsen hosszabbításos, nagy csatában alulmaradt a szerb Veljko Simiccsel szemben. Majd, mivel Áron legyőzője meg sem állt a döntőig, versenyzőnk a vigaszágon folytathatta. Pánczél Gábor tanítványa ezután a német Alexander Gottfriedet és a szlovák Jakub Bajtost is megverte, méghozzá két újabb maratoni mérkőzésen. Ekkor Gábor már csak egy lépésre volt attól, hogy kiharcolja a bronzmeccset, viszont az ukrán Hlib Dubinyával sajnos nem bírt, intésekkel kikapott, így a hetedik helyen végzett.

Az ugyanebben a súlycsoportban induló Lauter Botond ugyancsak hetedik lett, és ezzel pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el az Ek-sorozatban. A 18 éves Lauter az osztrák Andreas Prokop elleni sikerrel nyitott a legjobb 64 között, majd a szlovén Svit Mastnakot is felülmúlta. A legjobb 16 között aztán kikapott az izraeli Ido Cohentől, de végül Botond is megkapta a második esélyt a vigaszágon. Versenyzőnk a folytatásban a szerb Marko Lojanicsicsen, illetve az ukrán Vagyim Kovalovon is túljutott, mígnem az amerikai Lenny Sheynfeld megállította őt. Ezzel Gábor Áronhoz hasonlóan Lauter Botond szintén a hetedik helyen zárt.

(Forrás: EJU)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!