Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Hosszú távra terveznek

Publikálva: 2019.12.20 Frissítve: 2019.12.20 Vívás – tőr/párbajtőr

Szényi Péterrel, klubunk tőr és párbajtőr szakosztályának vezetőjével beszélgettünk.

– 2019-ben szinte minden hétvégére jutott valamilyen tőr-, illetve párbajtőrsiker: Wimmer Dorina, Miskó Dorina, Somodi Soma, Pöltz Anna, Kókai Csilla, Bartkó Levente és a lista hosszan folytatódik. Úgy tűnik, elég izmos utánpótlás alakul a Lantos Mihály Sporttelepen.

Szerénytelenség nélkül állíthatjuk, egész jól sikerült az év. Jó úton járunk: egészen a legkisebb, azaz a Kulcsár Győző által megálmodott olimpici, illetve törpici korosztálytól kezdve, szinte mindegyikben érmeket szerzünk hétről-hétre. Wimmer Dorina talán most kimagaslik a mezőnyből, ő serdülő létére már a kadét válogatottban is bizonyíthatott. Mi több, Heidenheimben már a nyolcadik helyen végzett

– Mi teszi vonzóvá a szakosztályt a gyerekek, illetve nem utolsósorban a szüleik számára?

A körülmények egyelőre nem ideálisak, de épp a napokban néztem be a szomszédos Atlétikai Centrumba, ami igen impozáns. Bízom benne, hogy hamarosan nálunk is elindul a felújítás. Többen említették szakosztályunk kapcsán a barátságos, családias légkört, mint a legfőbb vonzerőt. Egész egyszerűen szeretnek idejárni a gyerekek, kedvelik a közeget, és ezáltal megszeretik a vívást is. De említhetném akár az edzőink szakértelmét is, amelyet a fent említett eredmények hétről-hétre igazolnak.

–  Mikor várható olyan eredmény az MTK Budapest tőrözőitől, illetve párbajtőrözőitől, amelyre az egész ország felkapja a fejét?

Két éve vezetem szakosztályt, azt megelőzően egy-két generáció kiesett nálunk, de a legtehetségesebb fiataljaink 2024-re, a párizsi olimpiára érhetnek be, kerülhetnek a felnőtt válogatottba. Addig is fontos lenne megtanulnunk megbecsülni az ezüst-, és bronzérmeket is. Bartkó Levente például az első kadét Európa-bajnokságán két ezüstéremmel nyitott, egyedüliként a magyar csapatból. Aki kicsit is ért a víváshoz, az pontosan tudja, hogy az arany és az ezüst között – elég Imre Géza döntőjére gondolni – abszolút nüanszok dönthetnek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!