Atlétika
Nemes Rita

Horváth Zita az első négyben végezne

Publikálva: 2016.11.09 Frissítve: 2016.11.09 Röplabda

Ismerjük meg alaposabban Horváth Zitát, az MTK Budapest női röplabdacsapatának egyik nyári igazolását.

A korábban már bemutatott Lakatos Enikőn kívül két játékos érkezett az MTK Budapesthez a nyáron: Horváth Zita és Zolnai Vanda. Már mind a ketten bemutatkoztak kék-fehérben, így ideje kicsit jobban megismerni őket. Elsőként Zitán a sor.

Horváth Zita vagyok, 18 éves, Keszthelyen születtem. A röplabdát illetően elég kalandos utat jártam be: szülővárosomban ismerkedtem meg az alapokkal, onnan Sümegre kerültem, az NB II-be,  majd Kaposvárra, az NB I-be. Most kezdtem el felsőfokú tanulmányaimat a Corvinus Egyetemen, így kerültem Budapestre.

– Mik az erősségeid a pályán, és mi az, amiben esetleg még fejlődni szeretnél?

Négyesütő és átló poszton játszom, a játék minden elemében szeretnék fejlődni, elsősorban nyitásfogadásban kell sokkal stabilabbá válnom, illetve ütőerőben kell fejlődnöm, és a nyitásaimat szeretném biztosabbá tenni. 

– Hogy telt az MTK Budapestnél eltöltött első pár hónap? Sikerült beilleszkedni?

Az alapozás első két-három hete nagyon kemény volt, fizikailag és lelkileg is. Mindig nehéz új csapat tagjának lenni, ezt már korábban is tapasztaltam, de az elmúlt hetek során sikerült beilleszkednem és felvennem az itteni ritmust. Nem volt könnyű, mivel sokkal keményebb és precízebb munka folyik, de az idősebb játékosok segítségemre vannak mindenben.

– Három forduló után még korai tippelgetni, de te hova várod a csapatot a szezon végén?

– A Vasas és az UTE elleni győzelmekkel meglepetést okoztunk mindenkinek, az a fő célunk, hogy az éremesélyes csapatok dolgát megnehezítsük. Ha minden meccsen kihozzuk magunkból a maximumot, akkor az első négy hely valamelyikére odaérhetünk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!