Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Hogyan tovább? - ökölvívás

Publikálva: 2020.05.29 Frissítve: 2020.05.29 Ökölvívás

Rózsa Mihállyal beszélgettünk az ökölvívó-szakosztály helyzetéről.

– Hogyan tudtátok munkára bírni a srácokat a legszigorúbb korlátozások idején?

Nagyon nehezen. Az elsők között igyekeztünk reagálni a kialakult helyzetre, megkértünk mindenkit, hogy maradjon otthon, és időről-időre ellenőriztük is őket. Minden napra kaptak otthon végezhető edzésprogramot, amelyet Drexler Géza állított össze számukra. Igyekeztünk minél változatosabb gyakorlatokat kitalálni, de ezek természetesen nem helyettesíthetik a rendes edzéseket. Emellett minden héten kaptak 13+1 kérdést ökölvívásról és az MTK Budapest történelméről, hogy tanuljanak kicsit a sportágukról és a klubról. Ezen felül rendszeresen küldünk nekik régi bokszmeccseket, amelyeket ki kell elemezniük, és az észrevételeiket visszajuttatják hozzánk.

– Mikor kezdhetitek újra az edzéseket?

Nem tudni egyelőre. Akár már holnap újrakezdhetnénk, de vezetőedzőnk, Drexler Géza például elmúlt hatvan éves, veszélyeztetett korban van, nem tarthat edzéseket. Még ennél is nagyobb probléma, hogy minden edzés előtt tesztelni kellene a gyerekeket, ami egyszerűen nem megoldható. Ráadásul azt az információt kaptuk, hogy szeptember előtt nem rendeznek versenyeket, ami abból a szempontból nem is feltétlenül rossz hír, hogy mi körülbelül két hónap alatt tudunk bárkit formába hozni, szóval nem csúsztunk ki az időből. Mindenesetre most szervezünk két edzőtábort június végére, július elejére: kicsit kiemeljük a srácokat a napi rutinból, több időnk lesz felmérni őket, hogy kinek, milyen téren kell fejlődnie.  

– Hogy viselték a sportolók ezt az egészen példátlan helyzetet?

A legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy a gyerekek többsége mélyszegénységben él. Drexler Gézával tudtunk szerezni különböző ételadományokat: pékárut, húst, zöldségeket, és ezt hetente szétosztottuk a rászorulók között. A gyerekek – bár nehezen viselték a bezártságot és a tétlenséget – nagyon fegyelmezetten betartották a szabályokat. Remélem, nem lesz számottevő lemorzsolódás, nem tudjuk, mennyire lehet újra megmozgatni majd a fiatalokat. Szeretném itt megragadni az alkalmat, hogy elmondjam, a klub végtelenül korrekt volt velünk, minden segítséget megkaptunk. Ezt ezúton is szeretném megköszönni!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!