Atlétika
Krizsán Xénia

Hódító hadjárat hölgyeknek (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.10.09 Frissítve: 2014.10.09 Tenisz

Budapesten készül az MTK teniszezőnő különítménye az őszi, téli tornákra. Rövidesen Görögország felé veszi az irányt a társaság, Babos Csaba vezetésével. Bondár Anna, Gálfi Dalma és Jani Réka turnéjának végső célja az ausztrál nyílt bajnokság. Akkorra már Babos Tímea is csatlakozik hozzájuk.

A Mikovnyi úton bukkantunk rájuk, némi keresgélés után a Nemzeti Edzőközpontban, mert a Feneketlen tónál lévő MTK-bázison, a sátrakat állítják már télire. Keménypályán edzettek, illetve mire odaértünk már csak az Európa-bajnok Gálfi Dalma volt a pályán, Babos Csaba társaságában. Jó hangulatú szertartásnak lehettünk szem-, és fültanúi. Csaba szarkasztikus megjegyzésekkel kísérte a pályán történteket, Dalma szórakozott rajtuk és reagált is.

– Sikeres és zsúfolt nyáron vagyunk túl. Párosban, majd csapatban Európa-bajnoki cím. Bronzérem a Mexikóban rendezett világbajnokságon. És ami talán a legemlékezetesebb volt, a döntő párosban, Wimbledonban. – sorolja a veretes eredményeket az igencsak nyúlánk Dalma. Teniszben a 180 centiméteres magasság előny, különösen egyes játékelemek végrehajtásában. – Jó a szervám! – egészíti ki a gondolatot. – Egy éve költöztem a fővárosba Balatonfüredről, szinte kötelező volt az edzéspartnerek miatt. Háromszáz méterre laktunk édesapám teniszpályájától, ott váltam teniszezővé, de az előrelépéshez váltani kellett. – mondta az Európa-bajnoknő.

Ment vissza gyakorolni, nehogy meghűljön. Egy évvel idősebb társa, a tizenhét éves Bondár Anna ült mellénk. Szintén vidékről került Budapestre, mert első számú edzőpartnere – a nővére Sára – tanulmányaira összpontosít. Anna profi teniszező akar lenni. Budapestre költözött a megközelíthetetlen Szeghalomból, ahol az MTK biztosította albérletben él és készül.

– Nem volt más választásom. Fontos, hogy változatos edzőpartnerekkel és tapasztalt szakemberrel készüljek. A tenisznek rendelek alá mindent. Még Szeghalmon járok iskolába, magántanulóként. Nem lett volna értelme ezen a téren is váltani. Megértőek a tanáraim, segítenek az akadályok legyűrésében. Jól megy a játék, amit a junior Grand Slam versenyeken való helytállás is bizonyít. – magyarázta Anna, bizonyítva elszántságát.

Érkezett Jani Réka. Meg fognak lepődni: ő is vidéki. Sopronban, a Babos Teammel kezdett.

– Jó kis csapat voltunk! Kosaraztam, teniszeztem, kipróbáltam néhány sportot. – emlékezett vissza Réka. A mai napig nyerhetnék magyar bajnokságot. 17 évesen Budapestre kerültem, a Sávolt Akadémián remekül haladtam, jó ranglista-helyezést értem el. Attila elköltözött Amerikába, akkor váltani kényszerültem. Jó lenne visszaszerezni a 150. pozíciót a világranglistán.

Hódító hadjárat hölgyeknek (GALÉRIA)

Megfordul a fejünkben: mire vihetik a lányok? Találgatás helyett célszerű a sokat tapasztalt szakember véleményét kikérni.

– Azt nem tudom megmondani, hogy kiből lesz nagy teniszező, de azt igen, hogy kiből nem. – jelentette ki Babos Csaba. – A tehetség sok összetevőből áll össze. Fizikai képességek, mentális adottságok, játékkészség. Végig jártam a szamárlétrát. Ma már csak a legtehetségesebbekkel foglalkozom.

Lányok: az utolsó mondat jövőkép, de egyben kötelezvény is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!