Atlétika
Magyari Zoltán

Hét pont kell a biztos dobogós helyezéshez

Publikálva: 2015.05.04 Frissítve: 2015.05.04 Labdarúgás

A bajnokság vége előtt négy fordulóval, három ponttal van lemaradva a tabellán a második Ferencvárosi TC mögött, öt ponttal megelőzve a negyedik DVSC-t az MTK Budapest csapata. A Videoton, már megnyerte a pontvadászatot, de a többi dobogós helyezésért hatalmas küzdelem várható a hátralévő mérkőzéseken.

Legérdekesebb szakaszához, a bajnoki hajrához érkezett a labdarúgó NB I. Az MTK Budapest az elmúlt mérkőzésen igencsak rákapott, a korábban hanyagolt döntetlenekre, melyek a hárompontos győzelmi rendszerben gyakran nem túl kifizetődők, de a közvetlen riválisok, főként az üldöző debreceniek is beleszaladtak néhány fájó pontvesztésbe az utóbbi időben.

A Ferencváros magabiztosan gyűjtögette a győzelmeket, egészen a legutóbbi fordulóig, ahol a PMFC ellen az egy pontnak is örülhetett Thomas Doll gárdája.

Összességében elmondhatjuk, még minden nyitott a második és harmadik helyért zajló küzdelemben, de az MTK bíztató helyzetből fut neki az utolsó nagy megmérettetéseknek. A hátralévő négy mérkőzésen a kék-fehéreknek hét pont megszerzése szükséges ahhoz, hogy bizonyosan dobogós helyen fejezzék be a bajnokságot. Ebben az esetben a DVSC pontszámban ugyan beérhetné az MTK-t, de a végelszámolásnál a több győzelem rangsorol, mely mutatóban most hárommal áll jobban a fővárosi csapat.

Íme a lista, mely riválisokkal mérkőznek meg a dobogós helyekért küzdő gárdák, a hátralévő fordulókban:

Ferencvárosi TC (54 pont): Debrecen (o), Paks (i), Honvéd (o), Videoton (o)
MTK Budapest (51 pont): Puskás (o), Újpest (i), Haladás (o), Diósgyőr (i)
Debreceni VSC (46 pont): Ferencváros (i), Pápa (o), Dunaújváros (i), Győr (o)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!