Kézilabda
Poczetnyik Luca

Herczeg Andrea nem felejt (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.01.09 Frissítve: 2017.01.09 Labdarúgás női

Az MTK Hungária FC korábbi kiválósága jó szívvel emlékszik vissza a kék-fehéreknél eltöltött időre.

Herczeg Andrea 2016 nyarán szerződött az MTK Hungária FC-ből a svéd Töckfors IF-hez. A balhátvédként és -szélsőként is bevethető játékos a fociakobon.cafeblog.hu-nak nyilatkozott. 

– A nyáron igazoltunk ki a Töcksfors IF csapathoz, pontosan a bajnokság közepén, a szünetben – emlékezett vissza a 23 éves játékos. – Akkor nem találtuk valami jó helyzetben a társulatot, csak hét ponttal állt a tabella tizenegyedik helyén, kieső pozícióban, sok sérülttel, pszichikailag a „földön” lévő játékosokkal, emiatt nagyon kiéhezve a győzelemre. Szerencsére hamar sikerült beilleszkedni és nagy pluszt hoztunk a csapatnak mindketten. Végül huszonhárom ponttal zártuk a bajnokságot és bennmaradt a csapat a Division 1-ben. Nekem nagyon jól ment a játék, tíz meccs alatt tízszer sikerült betalálnom és ötször voltam a mérkőzés legjobbja, az év végén pedig a csapattól vehettem át a „Skyttedrotning Division 1 Töcksfors Damer”-trófeát, mint gólkirálynő.

Bár az első svédországi szezon kifejezetten jól sikerült, Herczeg Andrea jó szívvel emlékszik vissza a kék-fehéreknél töltött időszakra. 

– Elsősorban a volt MTK-s csapattársak hiányoznak, ezúton üdvözlöm őket és sok sikert kívánok nekik a céljaik eléréséhez! Barátok a csapaton kívül, és maga az élet Budapesten, két szóban minden és mindenki hiányzik – mesélte Andi. – Pályafutásom egyik legszebb időszaka volt az MTK-hoz való igazolás. Jelenleg nem, de egyszer szívesen és örömmel jönnék „haza”, hogy legalább egyszer bajnok lehessek az MTK mezében.

A teljes beszélgetést IDE kattintva olvashatják. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!