Atlétika
Nemes Rita

Hepp Kupa előzetes

Publikálva: 2016.01.08 Frissítve: 2016.01.08 Kosárlabda női

Hétvégén Budapesten, a kék-fehérek városmajori kosárcsarnokában rendezik a négyes döntőt. Lássuk hogyan jutottak el idáig a csapatok!

Január 9-én, 16:30-kor elrajtol a Hepp Kupa négyes döntője, az első mérkőzést a Városmajorban a Tatabánya, és a Szeged játssza, 19:00-tól pedig az MTK Budapest lép pályára a Baja ellen.
 
A két mérkőzés győztese, vasárnap 19:00 órakor, a döntőben találkozik egymással, míg a bronzmérkőzésre, ezt megelőzően, 16:30-kor kerül sor.
 
A szombati ellenfél – a Bajai NKK – 4-5-ös mérleggel, hetedik helyen zárta az alapszakasz első felét, az NB I/B nyugati csoportjában. Sztevan Csupics egykori csapata, a második legtöbb pontot kapta az eddigi kilenc fordulóban, összesen 597-et. Dobott pontok tekintetében viszont a negyedik helyen állnak a dél-alföldiek, a nem túl acélos védekezés ellenére tehát tudnak pontot termelni.
 
Két ponterős hátvéddel érkeznek a bajaiak, Kucsora Réka 14,6 Ferencz Andrea 12,4 pontot átlagolt a bajnokikon, de a palánk alatt is van fontos játékosuk, Pénzes Kitti közel 12 pattanót szed meccsenként.
 
Már kék-fehér hírnek számít, hogy a bajnoki mérkőzést legutóbb november elején játszó Nagy-Bujdosó Nóra ismét egészséges, hétvégén visszatérhet – akár a kezdőbe is.
 
Ami az együttesek kupadöntőbe kerülését illeti, a négy csapat útja a következőképp alakult ősszel.
 
A nyolcaddöntőben:
 
Aluinvent DVTK Miskolc U23 – MTK Budapest 40-74
Kecskeméti KC – Szegedi Kosárlabda Egylet 50-75
Komló – Bajai Női Kosárlabda Klub 83-113
TFSE – Tatabányai Kosárlabda Club 63-67
 
A negyeddöntőben:
 
Bajai Női Kosárlabda Klub – Vasas Akadémia 66-63
Tatabányai Kosárlabda Club – Nyíregyházi Kosársuli 66-31
MTK Budapest – Szombathelyi Egyetem 106-46
BKG DSE – Szegedi Kosárlabda Egylet 53-57
 
Kiemelendő a Baja és a Tatabánya legjobb nyolc közötti sikere, mind a Vasas, mind pedig a Nyíregyháza ismerős az NB I/B keleti csoportjából. Egy körrel korábbról, a nyugaton veretlen TFSE legyőzése is szép eredmény a Tatabányától, úgy tűnik nem lesz egy könnyű ellenfél sem a hétvégén a Városmajorban.
 
Mindenkit sok szeretettel várunk a mérkőzésekre. MTK Budapest Kosárlabdacsarnok, 1122 Budapest, Acsádi Ignác utca 3. (Bejárat a Maros utca felől.)
 
Szurkoljuk ki a győzelmet!
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!