Atlétika
Jankovics Dániel

Hatgólos győzelemmel startoltak

Publikálva: 2014.09.15 Frissítve: 2014.09.15 Labdarúgás női

Parádés győzelemmel kezdte 2014/15-ös szezonját az MTK női NB II-es csapata.

A kék-fehér alakulat a Pest-megyei Kóka elleni elmaradt bajnoki mérkőzés miatt Papon kezdte meg szereplését. Nyírségi ellenfelük tavaly bronzérmesként zárt a másodosztályban.

Az MTK keretét főleg fiatal játékosok alkotják, akiknek ez az első szezonja a felnőtt bajnokságban. Így az olyan rutinos hölgyek, mint az első csapat fiatal középpályása, Nagy Alexandra, valamint az elmúlt évben még az NB I-es kerettel készülő Kókány Regina és Somogyi Sára óriási segítséget jelentettek az első fordulóban.

Ahol azután alaposan megnyomták az első félidőt: a Kós – Vicsek – Somogyi triónak köszönhetően háromgólos MTK vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

A második félidő hazai találattal indult, azután gólcsend következett, egészen a 70. percig, ekkor a Viktória csapata ellen is bizonyító Nagy Alexandra talált a Pap kapujába, majd a lefújás előtt duplázott. Közben társa, Titi Hajnalka is eredményes volt.

Bár a középpályás sorát az MTK egykori felnőtt válogatott játékosával, Radics Ágnessel erősítő Pap SE lelkesen küzdött, egyszerűen tehetetlennek bizonyultak az MTK-val szemben, amely végül ötgólos különbséggel nyert.

A következő találkozót szeptember 20-án, szombaton 16:00 órakor, a lista harmadik helyén álló Nyíregyháza ellen játssza Schumi Dorottya alakulata, a Lantos Mihály Sporttelepen.

Hatgólos győzelemmel startoltak


Női NB II Keleti csoport - 2. forduló


Pap SE-MTK Hungária FC 1-6 (0-3 )

 

Pap SE: Kopezda Edit, Rajzinger, Erdős, Boros, Dajka, Tóth, Péter V., Bölömi, Radics, Kopezda Enikő, Kósa, Vámos, Kovács Vezetőedző: Maximovics György

MTK Hungária FC: Steinbach – Farádi-Szabó, Nyúzó, Kókány, Balázs, Andriska,  Titi. Tamás D., Somogyi, Malinovszky , Nagy A. - Vicsek, Kós, Tihanyi Vezetőedző: Schumi Dorottya

Gólszerzők: Radics (47.) ill. Kós (15.), Vicsek (32.), Somogyi (40.), Nagy A. (70., 89.), Titi Hajnalka (75.)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!