Atlétika
Krizsán Xénia

Hat számból négy MTK siker

Publikálva: 2015.08.17 Frissítve: 2015.08.17 Tenisz

Négy számban is MTK Budapest siker született a felnőttek országos bajnokságán. Noha, nem indult a három legerősebb honi (MTK) játékos: Babos Tímea, Jani Réka és Fucsovics Márton sem.

A korosztályos viadalokon is több, mint a számok felét nyerték az egyesület ifjú játékosai. A felnőttek között szinte taroltak. A kivételt is lehet magyarázni, hiszen a női párosban nem indult MTK-s egység. Pedig Babos Tímea a 2015-ös világbajnoki pontversenyben negyedik, a Gálfi Dalma, Stollár Fanny duó pedig Wimbledon bajnoka lett az idén a juniorok között.

A másik címet a férfi egyes vitte el: Balázs Attila nem tudott kiállni az elődöntőre.

A veretlenül megvívott csapatbajnokságokat szinte illetlenség említeni. Mindkét nem képviselői megingás nélkül, szokás szerint, hozták a 2015-ös bajnoki címeket.

Női egyesben Gálfi Dalma darálta be a mezőnyt. Első kiemeltként mindössze az elődöntőben veszített egyetlen játszmát Bukta ellen. A friss U18-as Európa-bajnok Bondár Annát, némi meglepetésre Stolmár megfosztotta az elődöntőtől, így elmaradt a házidöntő.

Nem úgy a férfi párosban: mind Gödry Levente, mind Szintai Dávid eljutott a végső megmérettetésig. Ott Gödry nyert Nagy Péterrel az oldalán. Szintai Noszály Sándorral játszott párban a versenyen.

Teniszben páratlan az MTK Budapest!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!