Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Hárspataki Gábor bronzérmes (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.06.30 Frissítve: 2019.06.30 Karate

Klubunk kiválósága bronzérmet nyert vasárnap, a minszki Európa Játékok záró napján.

Hárspataki Gábor egy győzelemmel és két döntetlennel zárta a csoportmeccseket, így a második helyen jutott tovább az elődöntőbe, ezzel már biztos éremszerzővé vált.
Az elődöntőben az ukrán Sztanyiszlav Horuna gyorsan pontot csinált Hársin (0-1). A folytatásban ugyanakkor klubunk versenyzője vette át a kezdeményezést, s a második percben két szép akcióval fordított. Az ukrán igyekezett, ment előre, ám úgy tűnt, a magyar megnyeri a meccset, amikor 11 másodperccel a vége előtt Horuna kézzel betalált. A 2-2-es döntetlen már az ukránnak kedvezett, mivel egyenlőnél az első pont szerzője a kedvezményezett. Hárspataki az utolsó pillanatokban ugyan nagy lendülettel megindult, ám nem járt sikerrel, sőt, az utolsó másodpercben letette a kezét, ellenfele pedig ismét talált (2-3). 
Sajnálom a végét, én hibáztam, túlságosan magasan védekeztem, és meglepett az ukrán – mondta kissé letörten az MTI-nek Hárspataki. – A végén még lett volna esélyem, menekülésért például inthették volna Horunát, ezért is eresztettem le a karom, de nem intették. Holnap azért valószínűleg jobban fogok örülni a bronznak.
Hárspataki a magyar küldöttség 18. érmét szerezte meg (4 arany, 6 ezüst, 8 bronz) az Európa Játékokon.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!