Kézilabda
Dakos Noémi

Három meccs, alig több mint 24 óra alatt

Publikálva: 2016.09.02 Frissítve: 2016.09.02 Kézilabda

Sűrű programja lesz az MTK Budapestnek a cívis városban.

Szeptember 2-án és 3-án rendezik Debrecenben a II. TVP Kupát. A kék-fehérek ellenfelei – a házigazda DVSC-TVP mellett – a K&H női kézilabda liga két újonca lesz: az ELIOS Kispest NKK, illetve a Kisvárda Master Good SE.


Ismerős arcokban sem lesz hiány: a kispestieket Balog Beáta, míg a debrecenieket Tóth Melinda erősíti, mindketten az MTK Budapest játékosai voltak a 2015/16-os szezonban. 

Persze a kék-fehéreknél is van jó pár lány, akinek nem kell térkép, hogy eligazodjon a cívis városban: Dakos Noémi, Lilija Gorilszka, Slakta Petra és Vig Vivien is viselte korábban a debreceniek mezét. 

A tornát körmérkőzéses rendszerben bonyolítják le: az MTK Budapest a nyitómeccsen a Kispesttel méri össze az erejét, szombat délelőtt a Kisvárda lesz a kék-fehérek ellenfele, délután pedig a házigazda ellen zárják a tornát. 

Két hét múlva kezdődik a bajnokság, még nem kell csúcsformában lenni, de nem bánnám, ha lassan azért közelednénk hozzá – mesélte Golovin Vlagyimir, az MTK Budapest vezetőedzője. – A felkészülés során eddig meccsről-meccsre igyekeztünk kijavítani a hibákat, kidomborítani az erősségeinket. Nagyjából ezt szeretném viszontlátni a tornán.

Nem könnyíti meg a 46 éves szakember dolgát, hogy a két újoncról még nem sokat lehet tudni, nem nagyon volt alkalma alaposabban feltérképezni őket.

A felkészülési meccseken természetesen másodlagos az eredmény, inkább a játék csiszolása folyik, de persze nagyjából sejthető, hol végez Debrecenben a csapat. 

– A DVSC-t láttam játszani, nagyon erős csapat. A Kispest esetében csak a felkészülési meccseken elért eredményeiből tudok kiindulni, azok pedig felemásak. A Kisvárdáról sajnos keveset tudunk – vallotta be Vova. – Így nehéz megjósolni, hogy mi lesz, de papírforma szerint a második helyen kellene zárni a tornát. 

2016. szeptember 2. 16:45 ELIOS Kispest NKK – MTK Budapest; felkészülési mérkőzés, Hódos Imre Rendezvénycsarnok (Debrecen)
2016. szeptember 3. 10:00 Kisvárda Master Goods SE – MTK Budapest; felkészülési mérkőzés, Hódos Imre Rendezvénycsarnok (Debrecen)
2016. szeptember 3. 18:30 DVSC-TVP – MTK Budapest; felkészülési mérkőzés, Hódos Imre Rendezvénycsarnok (Debrecen)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!