Atlétika
Jankovics Dániel

Három győzelem mellett mindössze egy döntetlen esportolóink mérlege

Publikálva: 2020.11.17 Frissítve: 2020.11.17 eSport

FIFA akadémiánk és Rocket League csapatunk is pályára lépett a hétvégén.

FIFA akadémiánk folytatta a szereplését a K&H MNEB HPCL-ben. A második játéknapon együttesünk a Red Dewils ellen mérkőzött meg, és hat pont megszerzését tűzték ki célul fiatal játékosaink.

Red Dewils–MTK Budapest FIFA Akadémia 0–3

A középkezdést követően balszerencsés öngólt vétett riválisunk, így rögtön előnyhöz jutottunk. Mindez komolyan befolyásolta a mérkőzés menetét. A gólt követően passzív játékukkal sikeresen meg tudták állítani együttesünk támadásait a Red Dewils hátvédjei, így akadémistáink átlövésekkel, illetve beadásokkal próbálták meg a felálló védelmet áttörni. Mindezt sikeresen tették, hiszen a 74. játékpercben Kőműves, majd a hosszabbítás pillanataiban Rigó precíz átlövésével betalált.  

Az első találkozón kiváló és eredményes játékkal 3-0-ra nyert csapatunk. Esportolóink fölényét mutatja, hogy a kilencven perc alatt tizennyolc alkalommal kísérleteztek.

MTK Budapest FIFA Akadémia–Red Dewils 2–2

A visszavágón már a negyedik percben büntetőhöz jutott a Red Dewils, amit Warrior gólra is váltott. Először a párharc folyamán hátrányba került együttesünk. A folytatásban nagyobb fokozatba kapcsoltunk.

Balogh már a hetedik percben ki tudott egyenlíteni, miután a vendég védők hibáját kihasználva megszerezte a játékszert. Ezután higgadtan talált a hálóba.

A 73. percben meglepetésre ismét a Red Dewils szerezte meg a vezetést. Warrior második találatával 2–1-re módosította az állást. Középpályásunk, Rigó Gábor azonban megint jókor helyezkedett a kapu közelében, és a visszavágón is a hálóba juttatta a játékszert. A 84. percben sikeresen fejezte be csapatunk ellentámadását, és ezzel döntetlennel ért véget az összecsapás.

A párharcot ITT tekinthetik meg.

A tabellán jelenleg a hatodik helyet foglalja el akadémiánk. Tizenhét szerzett egységével, öt ponttal marad le az éllovas MLE esporttól

Rocket League csapatunk folytatta veretlen menetelését a Hungarian Openen.

Utolsó csoportmérkőzésükön a velük holtversenyben álló Necrotic esporttal küzdhettek meg az első hely megszerzéséért.

Együttesünk 3–0-ra nyerte meg a párharcot, így első helyen zárt a „B” jelű kvartettben, és egyenesen a négyes döntőbe jutott. 18 ponttal, veretlenül nyerték meg esportolóink a küzdelmeket.

CokeHUN remek teljesítményével segítette együttesét, hiszen meccsenként 1,83-as gólátlaggal játszott, illetve a fordulóban ő szolgálta ki legtöbbször társait. Ez a mutató eléri a kettőt, ezzel kiemelkedik a mezőnyből. A ranglistán Orbán „msh7” Dominik és Yem „richmond” Richárd is szerepel.

A csoport második, harmadik, illetve negyedik helyezettje rájátszást követően juthat be a fináléba.

Esport szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!