Kézilabda
Török Lilly

Harminc napig nincs nemzetközi verseny

Publikálva: 2020.03.12 Frissítve: 2020.03.12 Vívás – tőr/párbajtőr

A nemzetközi vívószövetség a hétvégétől kezdve, harminc napig valamennyi világkupa- és GP-versenyét, a kadet és junior vb-t, valamint az olimpiai pótkvalifikációs-viadalt elhalasztotta.

A Nemzetközi vívószövetség végrehajtó-bizottságának egyhangú döntése alapján, az új koronavírus terjedése miatt a közeljövő valamennyi nemzetközi versenyét elhalasztják. Ez érinti már a most hétvégi, anaheimi tőr Grand Prix-t, a jövő hétvégi budapesti férfi kardvilágkupát, a belgiumi női kard világkupát, és a már korábban helyszín nélkül maradó kínai női párbajtőr-világkupát. 

Ugyancsak elhalasztják az eredetileg április 3. és 11. közötti Salt Lake City-i kadet és junior világbajnokságot is. 

Egészen biztos, hogy ennek okán tolódik az európai pótkvalifikációs versenyek időpontja is, mivel azt meg kell előzzék a fentebb említett világkupa-viadalok. 

A Nemzetközi vívószövetség körlevelében kijelentette, hogy „Biztosítunk mindenkit, hogy mindent megteszünk, versenyzőink, szövetségeink és versenyrendezőink érdekében. Együtt megoldást fogunk találni minden érintett közös érdekének megfelelően, higgadtan, a vívást jellemző nagyfokú szolidaritás jegyében.”

További tájékoztatást később nyújt a testület.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!