Atlétika
Krizsán Xénia

Harmadikok lettek a junior női kardozók

Publikálva: 2014.12.08 Frissítve: 2014.12.08 Vívás

Remekül sikerült a dormageni junior női kardcsapat Világkupa-verseny! A Kelecsényi Mirabella, Mihalik Nóra, Papp Borbála, Záhonyi Petra összeállítású kvartett tulajdonképpen a kötelezőt hozva jutott a négy közé.

Legutóbbi, sosnowieci ezüstérmének köszönhetően kedvező sorsolást kapott a válogatott, így előbb a brit, majd a japán együttest kellett búcsúztatni az elődöntőig. Ez sikerült is, egységesen, eredményesen vívtak a lányok, belefért Petra egyetlen megingása is az ázsiaiak ellen. Aztán éppen kadet Európa-bajnokunk volt az, aki a folytatásban hátán vitte a csapatot. Ez az oroszok ellen kevés volt, a bronzcsatában viszont elég. Szepesi László tanítványa remeklésével rendkívül értékes bronzéremmel térhet haza a női válogatott Németországból. 

Harmadikok lettek a junior női kardozók

Junior női kardcsapat Világkupa-verseny, Dormagen, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország – Nagy-Britannia 45-28 (Záhonyi +6, Kelecsényi M. +6, Mihalik +5).

Negyeddöntő: Magyarország – Japán 45-32 (Mihalik +9, Kelecsényi M. +8, Záhonyi -4).

Elődöntő: Magyarország – Oroszország 31-45 (Záhonyi +1, Kelecsényi M. -7, Mihalik -8).

A 3. helyért: Magyarország – Ukrajna 45-41 (Záhonyi +12, Kelecsényi M. -1, Papp -7).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Magyarország (Kelecsényi Mirabella, Mihalik Nóra, Papp Borbála, Záhonyi Petra, válogatott edző: Gárdos Gábor, csapatvezető: Gulácsi Ferenc). 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!