Kézilabda
Andróczki Flóra

Cselgáncs: Hajrá, Krisztián, hajrá Roland!

Publikálva: 2021.02.17 Frissítve: 2021.02.17 Cselgáncs

Az MTK Budapest két kiváló 90 kilós cselgáncsozójáért, Gőz Rolandért és Tóth Kirsztiánért egyaránt szoríthatunk a Tel-Avivban csütörtökön kezdődő olimpiai kvalifikációs Grand Slem-viadalon.

Csütörtökön rajtol Tel-Avivban a cselgáncsozók újabb olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenye, amelyen az MTK Budapest két sportolója, a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián és az U23-as Európa-bajnok Gőz Roland képviseli a magyar színeket – mindketten a 90 kilogrammosok mezőnyében lépnek tatamira. Klubunk vezetőedzője, a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor ezúttal nem utazott a srácokkal, a várakozásairól ettől függetlenül nyilatkozott honlapunknak.

– A koronavírus-járvány miatt macerásan jutottak ki Izraelbe; gyakorlatilag három átszállással tették meg a távot, ráadásul már vasárnap el kellett indulniuk. Az előnevezések alapján nagyon erős lesz a mezőny. Krisztián, a dohai Masters-verseny után a tizedik helyre csúszott vissza. Biztos, hogy éremre van szüksége ahhoz, hogy visszaküzdje magát a legjobb nyolcba. Rolandtól azt várom, hogy jobban teljesítsen, mint a novemberi, prágai felnőtt Európa-bajnokságon. A legfontosabb az, hogy mindent kiadjon magából, s meglátjuk, ez mire lehet elég – nyilatkozta Pánczél Gábor.

A két srác egyébként külön ágra került. Krisztián a világranglista 50. helyezettjével, az észt Mattias Kuusikkal küzd a nyolcaddöntőért. Siker esetén a görög Teodorosz Celidisz (IJF – 49.) és az izraeli Daniel Sabag között lezajló mérkőzés győztesével kerül szembe a folytatásban.

Roland az első körben az üzbégek Grand Prix- és Grand Slam-győztesével, a világranglistán 17. Davlat Bobonovval néz farkasszemet. Ha továbbjut, a szlovák Milan Randllal (IJF – 47.) vagy az izraeli Guy Gurevtisch-csel csatázhat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!