Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Ha maradt is hiányérzet, sikeres világbajnokságot zárt Miklós Edit

Publikálva: 2015.02.18 Frissítve: 2015.02.18 Sísportok

Sajtótájékoztatót tartott a hazai síszövetség, melyen az MTK sportolója, Miklós Edit is megszólalt, hogy saját világbajnoki szereplését értékelje. A megjelentek mindannyian elégedetten nyilatkoztak az egyesült államokbeli Beaver Creekben múlt vasárnap zárult alpesisí-világbajnokságról, Miklós remek teljesítményét pedig külön kiemelték a szövetség vezetői.

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke így nyilatkozott az MTK sportolójának szerepléséről: – Természetesen kiemelendő Miklós Edit 13. helye lesiklásban, hiszen ez a magyar alpesi sísport legjobb világbajnoki eredménye, amely külön értékes azért, mert az egyes számok első 15 helyezettje a világkupára is rajtlistapontokat szerzett".

Kaszó Klára szerint a vb színvonala, a szervezés szempontjából kiemelkedő volt, a kvalifikációs versenyeket is profi körülmények között, több ezer néző előtt bonyolították le, kitért arra is, hogy az eseményen 68 ország 500 sízője vett részt.

Miklós Edit a lesiklóversenyre visszatekintve azt mondta, amikor leért a pályán, csalódott volt, utólag azonban már pozitívabban értékeli saját pályafutása és Magyarország legjobb világbajnoki eredményét.

– Összességében fárasztó volt a vb, 2000 méteren volt a szállásunk, a rajt pedig 3500-on, egyszer-egyszer úgy éreztem, kevés az oxigén. – emlékezett vissza a lesiklásban olimpiai hetedik, világkupa-harmadik Miklós Edit, aki azt is elmondta, hogy legközelebb február utolsó hétvégéjén a bulgáriai vk-versenyen áll rajthoz.

Kovács Barnabás, szövetségi kapitány szerint, a vb magyar szempontból szép volt, mindenki a tudásának megfelelően, tisztességgel versenyzett:
– Jó úton járunk és reméljük, hogy a fiatalok közül egyre többen felnőnek majd a világklasszisunk, Miklós Edit mellé. – összegzett a kapitány.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!