Taekwondo
Salim Sharif

Győztes visszatérés a nemzetközi mezőnybe

Publikálva: 2020.12.09 Frissítve: 2020.12.09 Bridzs

Aranyérmet szerzett a közép-európai bridzs csapatversenyen a Jalsovszky Janka (MTK Budapest), Argay Zsolt, Kemény Márk, Szűcs Leó (MTK Budapest) összetételű U21-es magyar kvartett. A siker kapcsán klubunk kiválóságát, Jalsovszky Jankát kérdeztük.

– Milyen célkitűzéseket fogalmaztatok meg előzetesen?

Elég régen játszottunk nemzetközi versenyen, így nem igazán tudtuk felmérni az erőviszonyokat. Nyilván szerettünk volna minél jobb eredményt elérni, de konkrét célkitűzés nem volt. Így négyen már pár hónapja együtt edzünk, és az ezeken a tréningeken megszerzett tudást igyekeztünk kamatoztatni.  

– Mi a legnagyobb különbség a hagyományos és az online versenyek között?

Számomra kicsit nehezebb az online versenyeken koncentrálni, mivel csak a képernyő előtt ülünk, nem fogjuk a kezünkben a kártyákat, és így könnyebben elkalandozik az ember figyelme. Az viszont mindenképpen könnyebbség, hogy nem kell utazni, nem kell egymásra várni – ha jó a szervezés, gördülékenyebben le lehet bonyolítani az adott versenyt.

– Melyik volt számodra a legemlékezetesebb meccs?

A verseny cseh szervezői online streamelték és kommentálták az egyik mérkőzésünket, az kifejezetten izgalmas volt, ráadásul épp nyertünk is. De említhetném akár az elődöntőt is, ahol féltávnál még az ellenfél vezetett, de meg tudtuk fordítani a meccset.

– Milyen volt az aranyérmetek fogadtatása a hazai bridzsközösségben?

Nagyszerű! A döntő előtt az edzőnk megosztotta Facebookon a közvetítés linkjét, és rengetegen jöttek nézni és szurkolni – persze ez csak utólag jutott el hozzánk, játék közben nem látjuk ezt.

– Mi lesz a következő megmérettetés?

Most hétvégén lesz lengyel szervezésű verseny, ahol ugyanezzel a csapattal indulunk

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!